Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ – Στην Πολιτική Γραμματεία ο «εμφύλιος»

Αυγέρη και Παππάς προσπαθούν να επιστρέψουν στη μαχητική αντιπολίτευση μετά τον ορισμό της «σκιώδους κυβέρνησης» – Σε μια κλωστή η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σάλπισμα αντεπίθεσης σήμανε χθες η Κουμουνδούρου, σηματοδοτώντας την επιστροφή στη μαχητική αντιπολίτευση μετά τον ορισμό της «σκιώδους κυβέρνησης», δηλαδή των Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στη Βουλή. Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ανακύκλωση της εσωστρέφειας, αλλά και των «συντροφικών μαχαιρωμάτων», η νέα ηγετική ομάδα έδωσε χθες τον τόνο, βάζοντας εκ νέου το τρένο στις ράγες της πολιτικής πίεσης της κυβέρνησης, με όχημα την καθημερινότητα.

Αρχής γενομένης από τη χρονική συγκυρία, δηλαδή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, «να σταματήσει τώρα η κυβέρνηση τους ωμούς εκβιασμούς σε βάρος των πολιτών και τα επικίνδυνα παιχνίδια που εκθέτουν τη χώρα μας» κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, συμπληρώνοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που φτάνει στο σημείο να εργαλειοποιήσει ευαίσθητα ζητήματα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια για να στοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους».

Τη σκυτάλη επί των αυτοδιοικητικών εκλογών έλαβε στη συνέχεια χθες ο Τομεάρχης Οικονομικών, Νίκος Παππάς δηλώνοντας ότι «ο κ. Αγοραστός παραδέχθηκε αλληλογραφία με τον κ. Καραμανλή για τα αντιπλημμυρικά», με τον κ. Παππά να ζητά «να δοθεί στη δημοσιότητα για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι της καταστροφής και η συγκολλητική ουσία Αγοραστού – Μητσοτάκη».

Η μετωπική επίθεση της Κουμουνδούρου προς το Μέγαρο Μαξίμου λάμβανε χώρα παράλληλα με τις χθεσινές περιοδείες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη και τη Θεσσαλία αντίστοιχα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει αισθητή την ανάσα της προς την κυβέρνηση στο εξής και σε πολλά πεδία άσκησης της πολιτικής.

«Ειδικότερα και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει μαζί με άλλους πολιτικούς χώρους την αυτοδιοικητική παράταξη του κ. Κουρέτα. Θέλω λοιπόν να τονίσω την αναγκαιότητα να αλλάξει πορεία και άρα περιφερειακή Αρχή η Θεσσαλία. Ο κος Αγοραστός έχει σοβαρότατες ευθύνες και για τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες αλλά και για την υποχώρηση αναπτυξιακών και κοινωνικών δεικτών στην περιφέρεια κατά τη διάρκεια της θητείας του», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, προσθέτοντας την ίδια στιγμή πως «ο κος Κουρέτας αξίζει να δοκιμαστεί και να κριθεί από τους πολίτες της Θεσσαλίας». «Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βάλαμε στην άκρη το κομματικό συμφέρον και κάναμε υπερβάσεις για να στηρίξουμε κοινό υποψήφιο με άλλες προοδευτικές δυνάμεις», κατέληξε.

Παράλληλα, συνέχεια στις κινήσεις του σε θεσμικό επίπεδο έδωσε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κασσελάκης επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη απαντητική επιστολή στην συγχαρητήρια επιστολή του και τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του στους πληγέντες στη Θεσσαλία. «Είχα την τιμή να συναντήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.Τον ευχαρίστησα για τη στήριξή του στους πληγέντες στη Θεσσαλία, για τους διαρκείς αγώνες του για την προστασία του περιβάλλοντος και για το ισχυρό μήνυμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής που έδωσε τον Απρίλιο του 2016 από τη Λέσβο κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης» ανέφερε, μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και οι πρωτοβουλίες για ειρήνη στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή ήταν στο επίκεντρο της συζήτησής μας».

5997186 Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο

Κινήσεις, ωστόσο, από πλευράς της ηγετικής ομάδας σημειώθηκαν και στο εσωκομματικό πεδίο, καθώς ρόλο αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας ανέλαβε χθες, ο βουλευτής Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ. Ο κ. Οζγκιούρ διετέλεσε υπεύθυνος της επιτροπής Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης και είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής σχολής Αθηνών, αλλά και ένας εκ των βουλευτών που ψήφισαν «λευκό», κατά πληροφορίες, στην ψηφοφορία για το νέο Προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η πρόσθεση του κ. Οζγκιούρ στη λίστα των Τομεαρχών, μαζί με αυτήν του προερχόμενου από την «Ομπρέλα», Γιώργου Ψυχογιού άμβλυνε μερικώς το εσωκομματικό μέτωπο για την πλειοψηφία, μολονότι «η κατάσταση προφανώς δεν είναι εύκολη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», όπως ανέφερε χθες ο Σωκράτης Φάμελλος, συμπληρώνοντας πως «είμαστε ένα κόμμα με δημοκρατικές αρχές και κανείς δεν έχει διάθεση να παραβιάσει το καταστατικό μας», «δείχνοντας» εμμέσως προς την πλευρά του Τάκη Κατσαρού. Με αυτοκριτική διάθεση, «δεν

έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά. Γιατί η εκλογή νέας ηγεσίας δεν φτάνει, χρειάζονται νέα όργανα, νέα πολιτική πρόταση» εκτίμησε ο κ. Φάμελλος, καταλήγοντας πως «πρέπει να υπηρετούμε την ενότητα και τη συλλογικότητα γιατί ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να υπηρετούμε τα συμφέροντα της κοινωνίας».

Σύγκρουση μέσω… ΕΣΣΟ

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο, να ολοκληρώνονται αύριο βράδυ, η επαναφορά στην κανονικότητα για την αξιωματική αντιπολίτευση από τη Δευτέρα δεν συνεπάγεται την επιστροφή στην γαλήνη, καθώς η επικείμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στα μέσα της εβδομάδας προοιωνίζεται μάλλον θυελλώδης.

Ολοκληρώνοντας το πλαίσιο της παρέμβασης της τις τελευταίες ώρες, η «Ομπρέλα» αναμένεται να θέσει ζητήματα κανονιστικής λειτουργίας, αλλά και προγραμματικών και πολιτικών θέσεων στον απόηχο της τοποθέτησης του κ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ, ζητώντας παράλληλα έναν καθαρό διάδρομο από την ηγεσία, αναφορικά με τις εσωκομματικές διεργασίες. Στην ηλεκτρισμένη ήδη εσωκομματική ατμόσφαιρα, η είδηση της μετάθεσης του χρόνου εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας του κ. Κασσελάκη το 2024 δεν εξελήφθη ως θετικός οιωνός από στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για τα όσα θα επακολουθήσουν στη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου, όπου «φυλές» και τάσεις θα αξιώσουν, κατά πληροφορίες, να πληροφορηθούν τις προθέσεις της απέναντι σε μια σειρά ζητημάτων από την νέα ηγεσία.

Ούτε Ακρίτα ούτε Σκορδά – Η μόνη γυναίκα που… φοβάται ο Μπέος. “Φεύγει τρέχοντας όταν με βλέπει”!

Τεράστιο σκάνδαλο με την ΤΕΧΑΝ! Παρέμβαση της Κομισιόν για τα αίσχη κυβέρνησης-ολιγαρχών με την Ανακύκλωση!