Άντζυ Σαμίου: Πληρωμένη απάντηση από νεαρό ΑμεΑ – «Αυτό που είπατε είναι ξεκάθαρη προσβολή προς τα άτομα με αναπηρία»

Απάντηση στην Άντζυ Σαμίου έδωσαν ένας νεαρός ΑμεΑ και η σύζυγός του, επίσης άτομο με αναπηρία.

Η γνωστή τραγουδίστρια, σε τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή του Alpha “Super Κατερίνα” δύο μέρες μετά τις εκλογές, ότι είδε άτομα με αναπηρία να οδηγούνται στις κάλπες από τους γονείς τους για “να ψηφίσουν εκείνοι για λογαριασμό τους”.

“Αδιανόητο. Εγώ ήμουν εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και είδα με τα μάτια μου κάποια πράγματα. Είδα μανάδες να φέρνουν ΑμΕΑ και να ψηφίζουν εκείνες για λογαριασμό τους. Δεν εννοώ πως δεν είναι ικανοί αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν. Εννοώ τους πήραν, τους έφεραν, μπήκαν σε αυτό τον κόπο για να υπάρχουν ακόμα περισσότερα ψηφοδέλτια. Δηλαδή χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο για να πάρει πολλές ψήφους η Νέα Δημοκρατία”, είπε η Άντζυ Σαμίου.

Οι δηλώσεις της αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε από πολλούς ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των ΑμεΑ και δεν τους θεωρεί ικανούς να επιλέξουν τι θα ψηφίσουν. Μάλιστα, η ίδια η Άντζυ Σαμίου επιχείρησε μέσω TikTok να ανασκευάσει και είπε ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά της.

@angiesamiou #foryoupage #foryou #ΑΜΕΑ #antzysamiou ♬ I Love You – D’ RORI

@angiesamiou Η αλήθεια και κάτι που δεν ξέρατε για εμένα. #ΑΜΕΑ #antzysamiou #fypシ #foryoupage #γιασενα #εκλογες2023 #foryou #viral ♬ πρωτότυπος ήχος – Άντζυ Σαμίου

Η απάντηση στην Άντζυ Σαμίου από ΑμεΑ

Ο νεαρός ΑμεΑ Κώστας Κριτζιλάκης μαζί με τη σύζυγό του, επίσης άτομο με αναπηρία, έδωσαν, μέσω βίντεο στο TikTok, τη δική τους αποστομωτική απάντηση στα περί παραποίησης των λεγομένων της, τονίζοντας ότι δεν διαστρεβλώθηκαν τα λόγια της και ότι προσέβαλε όλους τους ανθρώπους με αναπηρία.

Σε ειρωνικό τόνο ο νεαρός ξεκινά το πρώτο βίντεο αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές ότι η τραγουδίστρια ενοχλήθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών. Στη συνέχεια, η συζυγός του τονίζει ότι δεν τη συνόδευσε στην κάλπη η μητέρα αλλά η κολλητή της φίλη και στηλιτεύοντας ξεκάθαρα τους ισχυρισμούς της κ. Σαμίου τονίζει: “Δεν σέβεστε τη Δημοκρατία, το κολλημένο μυαλό σας σας κάνει ρατσίστρια”.

“Πραγματικά λυπάμαι που με αναγκάσατε να καταλάβω αυτό που κατάλαβα τόσο εμένα όσο και τη γυναίκα μου και χιλιάδες άλλους συνανθρώπους μας που διαθέτουν ευαισθησία και ενσυναίσθηση” αρχίζει ο νεαρός στο δεύτερο βίντεο που ανέβασε στο TikTok.

“Το άκουσα όλο το απόσπασμα και αυτό που είπατε για τα ΑμεΑ, ήταν πολύ συγκεκριμένο, ότι είδατε μανάδες να φέρνουν ΑμεΑ και να ψηφίζουν αυτές για εκείνα. Υπάρχουν πολλά ανάπηρα άτομα τα οποία έχουν τετραπληγίες ή μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα στην ομιλία, λόγω εγκεφαλικής παράλυσης, που δεν σημαίνει ότι δεν έχουν σώας τας φρένας. Και να βοηθήθηκαν είτε από δικαστικούς επιμελητές είτε από γονείς να ψηφίσουν δεν σημαίνει ότι εξαναγκάστηκαν” τονίζει.

“Αυτό που είπατε είναι ξεκάθαρη προσβολή προς τα άτομα με αναπηρία” επισημαίνει απευθυνόμενος στην Άντζυ Σαμίου. “Δεν διαστρεβλώθηκαν τα λόγια σας αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων κάνατε μια άστοχη δήλωση πάνω στη στενοχώρια σας που δεν βγήκε το κόμμα που υποστηρίζετε” επισημαίνει σε άλλο σημείο.

@kostas_kritzilakisreal Μαθήματα δημοκρατίας από την κυρία σήμερα#disability ##αναπηρια ##kostas_kritzilakisreal##fyp##viral##εκλογες2023 ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostas_kritzilakisreal👩🏻‍🦽

@kostas_kritzilakisreal Απάντηση στον χρήστη @Άντζυ Σαμίου #disability #kostas_kritzilakisreal #αναπηρια #fyp #viral #εκλογες2023 ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostas_kritzilakisreal👩🏻‍🦽

«Survivor» Αποκάλυψη – Δείτε σε βίντεο Κατσούλη και Ρουμελιώτη με κινητό!

Έγκυος η 29χρονη καλλονή του Γιώργου Λιάγκα: Ποιο είναι το νέο κορίτσι που βρίσκεται στο πλευρό του