Αποχωρεί από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ο Μενέντεζ! Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι – Άσχημη εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σούμερ ανέφερε ότι ο Μενέντεζ, ο οποίος δεν έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία, έχει δικαίωμα στην προσήκουσα διαδικασία και σε μια δίκαιη δίκη. Πρόσθεσε ότι ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».

Ο Μενέντεζ είναι μία από τις φωνές με τη μεγαλύτερη επιρροή στα διπλωματικά θέματα στην αμερικανική πρωτεύουσα και στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, ενώ ήταν ο άνθρωπος που σταμάτησε την πώληση F-16 στους γείτονες.

Ο φιλέλληνας γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ρόμπερτ Μενέντεζ, υποστηρίζει ότι διεξάγεται εκστρατεία δυσφήμισής του, μιλάει για επιχείρηση φίμωσής του και είναι σίγουρος πως όταν παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία, οι κατηγορίες εναντίον του θα καταρρεύσουν.

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις με τον Μενέντεζ έχουν προκαλέσει πανηγυρισμούς στην Άγκυρα, μιας και ο γερουσιαστής δεν έχει μασήσει ποτέ τα λόγια του και για τον ρόλο του Ερντογάν.

Τώρα το πόσο τυχαίο είναι ότι την ίδια μέρα με τη δίωξη στον Μενέντεζ η Χουριέτ έγραφε για πρόσκληση Μπάιντεν στον Ερντογάν και πώληση των F-16 στην Τουρκία, μένει να το δούμε…

Source link

Για ποιό λόγο πρέπει να κάνεις κατοχύρωση εμπορικού σήματος;

Σφοδρή επιδείνωση του καιρού: Έκτακτες συσκέψεις και φόβοι ξανά για την Θεσσαλία (Χάρτες)