Menu

Αποκάλυψη απο Επαγγελματία σεφ: Αυτό είναι το μυστικό για την τέλεια μακαρονάδα

Τα μακαρόνια, είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά και αυτός ο επαγγελματίας σεφ μας αποκάλυψε το μυστικό του.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό εύκολο.Όπως αποδεικνύεται όμως υπάρχει σωστός και λανθασμένος τρόπος να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας.

Θα μου πείτε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Βράζετε νερό μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο αλάτι, βάζετε τα ζυμαρικά σας, ανακατεύετε και παρακολουθείτε μέχρι να γίνουν. Έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι , και όλοι κάνουν αυτό το μεγάλο λάθος.

Η αλήθεια είναι ότι, ανεξάρτητα από το πόσο βούτυρο, τυρί και σάλτσα προσθέτουμε τελικά στα ζυμαρικά μας, δεν θα γίνουν ποτέ τόσο καλά όσο τα κάνει το αγαπημένο σας ιταλικό εστιατόριο.

Υπάρχει τρόπος όμως, να μαγειρέψετε τα μακαρόνια σας δέκα φορές καλύτερα από ότι πριν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να ακολουθείσετε τα 2 παρακάτω βήματα:

Βήμα 1ο

Να αφαιρείτε τα ζυμαρικά σας κάθε 2 λεπτά περίπου. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν κάποια δραστική αλλαγή, αλλά αν σκεφτείτε ότι μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας για περίπου 8 λεπτά, αυτό είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Η διακοπή ανά σύντομα χρονικά διαστήματα, εξασφαλίζει ότι τα ζυμαρικά σας διατηρούν μια ουσιαστική σπονδυλική στήλη μασήματος, την οποία χρειαζόμαστε σε ένα καλό πιάτο ζυμαρικών. Κανείς δεν θέλει να μασάει σκληρά μακαρόνια.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, τελειώστε μαγειρεύοντας τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, που ιδανικά σιγοβράζετε μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα. Με την προσθήκη των ζυμαρικών στη σάλτσα πριν μαγειρευτούν πλήρως, δίνετε στα ζυμαρικά σας τη δυνατότητα να απορροφήσουν για 1 έως 3 λεπτά, τις γεύσεις της σάλτσας.

Θα είναι σαν να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας σάλτσα, σε κάθε μπουκιά. Επίσης, να ξέρετε ότι λέγοντας «σάλτσα» δεν εννοούμε απαραίτητα την τυπική κόκκινη σάλτσα, αλλά οτιδήποτε κρεμώδες, έως και απλό ελαιόλαδο, μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή την τεχνική. Θα τα λατρέψετε!

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Exit mobile version