Menu

Χοιρινά μπριζολάκια με Jack Daniel’s sauce,μια συνταγή που θα συναρπάσει την παρέα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό χοιρινά μπριζολάκια, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σος

1½ κουταλιά της σούπας ταμπάσκο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι, 4 κουταλιές της σούπας γουοστερσάιρ σος (worcestershire sauce), 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη, ½ φλιτζάνι ουίσκι, ½ φλιτζάνι νερό, 2 κύβους βοδινού

Εκτέλεση

Ξεκινάτε φτιάχνοντας τη σάλτσα. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για να μην κολλήσει στον πάτο και γίνει καραμέλα και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε την ένταση του ματιού στο μισό. Στη συνέχεια αφήνετε να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα σας να αρχίζει να πήζει. Αφήστε την να κρυώσει πριν σερβίρετε, ώστε να πήξει περισσότερο και να έχετε τη υφή μιας αραιής μαρμελάδας. Για να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα επιλέξτε ένα βαθύ κατσαρολάκι, ώστε ακόμα και στις στιγμές που η σάλτσα σας θα φουσκώνει να μην χυθεί έξω από το σκεύος. Πριν τη σερβίρετε, και αν θέλετε να δώσετε στην σάλτσα σας λίγη περισσότερη ένταση, στάξτε λίγες ακόμα σταγόνες ουίσκι και ανακατέψτε. Νωρίτερα έχετε βγάλει τα μπριζολάκια από το ψυγείο και τα ψήνετε στο BBQ ή στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές.

Extra tips:

Χρησιμοποιήστε λαβίδες αντί για πιρούνι. Έτσι το κρέας δεν θα τρυπήσει και δεν θα χάσει τους χυμούς του. Η μπριζόλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν μαγειρευτεί. Για να γίνει πιο ζουμερό το κρέας περάστε από πάνω ένα ακτινίδιο κομμένο στη μέση, καθώς το μαλακώνει πριν το ψήσιμο. Αφού τελειώσετε με το ψήσιμο, τυλίξτε την μπριζόλα με αλουμινόχαρτο για περίπου πέντε λεπτά βοηθώντας την έτσι να διατηρήσει τους χυμούς της.

Exit mobile version