Χρόνια ονομάζονται τα Νοσήματα που διαρκούν για 3 (τρεις) ή περισσότερους μήνες.
Όταν μιλάμε για Χρόνια Νοσήματα, εννοούμε όλες τις Χρόνιες Ασθένειες, όλες τις Χρόνιες Παθήσεις.
Στα Χρόνια Νοσήματα συγκαταλέγονται όλες οι Χρόνιες Παθολογικές Καταστάσεις του ανθρώπινου οργανισμού. Χρόνια Νοσήματα δηλαδή είναι όλες οι Χρόνιες καταστάσεις εκτροπής του οργανισμού, από τη Φυσιολογική του Λειτουργία.
Έτσι στα Χρόνια Νοσήματα ανήκουν σύνδρομα, φυσικές βλάβες, ανεπάρκειες, αναπηρίες καθώς και όλες εκείνες οι παθολογικές καταστάσεις, που τελικά Ιατρική Ακριβείας
Διάγνωση Πραγματικών Αιτιών με ακριβή διαγνωστικά ευρήματα
Εξατομικευμένες θεραπευτικές αγωγές, χωρίς χημικά κατάλοιπα και έκδοχα
Θεραπείες που δρουν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική αγωγή
Σταδιακή αποκατάσταση Κυτταρικής Λειτουργίας
Άρση των υποκείμενων Παθήσεων
Τα Χρόνια Νοσήματα βρίσκονται σε σταθερή ανοδική πορεία τις τελευταίες δεκαετίες, σε όλο τον πλανήτη. Απασχολούν πλέον, το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της Γης.
Αντικατέστησαν σαν αιτίες θανάτου, τις επιδημίες, τις λοιμώξεις και την έλλειψη συνθηκών υγιεινής του παρελθόντος.
Αυτή η εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα της αλλαγής στον τρόπο ζωής. Επίσης στον τρόπο σίτισης του σύγχρονου ανθρώπου, καθώς και σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι τοξικά μολυσμένο.
Οι ασθενείς που πάσχουν από Χρόνια Νοσήματα, είναι αναγκασμένοι εφόρου ζωής, να υπόκεινται σε πολλαπλές φαρμακευτικές αγωγές. Έχουν εύθραυστη κατάσταση υγείας καθημερινά. Βλέπουν τα προβλήματά τους σταδιακά να πολλαπλασιάζονται, ενώ παράλληλα μειώνεται η ποιότητα ζωής τους. Η υγεία τους, διαπιστώνουν ότι βρίσκεται διαρκώς, σε μια φθίνουσα πορεία.
Η κλασική Ιατρική προσέγγιση, περιορίζεται στο να αντιμετωπίζει τα Χρόνια Νοσήματα σε επίπεδο συμπτωμάτων. Ωστόσο, χωρίς να είναι ικανή να εντοπίσει και να χειριστεί τις αιτίες που προκαλούν τη βιοχημική εκτροπή και έχουν ως επακόλουθο την έκφραση της νόσου.
Η κλασική εκπαίδευση στο καθιερωμένο μοντέλο της ιατρικής φροντίδας, είναι η διάγνωση μιας νόσου και η συμφωνία του ασθενούς, ότι η νόσος θεραπεύεται με ένα αντίστοιχο φάρμακο. Το καθιερωμένο αυτό μοντέλο ιατρικής φροντίδας, λειτουργεί καλά για Οξείες Ασθένειες (Οξέα Νοσήματα), τραύμα, λοίμωξη και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Απέτυχε ωστόσο στην αντιμετώπιση των Χρόνιων Νοσημάτων διεθνώς.
Χρόνια Νοσήματα – Αιτίες πρόκλησης
Οι κυριότερες αιτίες πρόκλησης Χρόνιων Νοσημάτων, αφορούν στην ελαττωμένη παραγωγή ή ανεπάρκεια ενζύμων, ορμονών και λοιπών βασικών στοιχείων καύσης του ανθρώπινου Οργανισμού.
Όλες αυτές οι Ανεπάρκειες, οι Δυσλειτουργίες, οι κακές καύσεις, οδηγούν σε βιοχημική εκτροπή, τους μηχανισμούς και τη λειτουργία όλων των ανθρωπίνων κυττάρων.
Οι λόγοι που το μικρότερο δομικό εργοστάσιο καύσης και παραγωγής ενέργειας, δηλαδή το κύτταρο, αρχίζει κάποια στιγμή να δυσλειτουργεί, είναι κυρίως δύο.
α) Συσσωρευμένη ανεπάρκεια μικροθρεπτικών συστατικών.
Οφείλεται στην κακή διατροφή που αφορά σε:
μειωμένη πρόσληψη τροφής,
λάθος πρόσληψη τροφής,
τρόφιμα με χαμηλή θρεπτική αξία,
τρόφιμα τόσο επεξεργασμένα που έχουν χάσει όλα τα πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά,
κακό συνδυασμό τροφίμων,
λάθος τρόπο σίτισης,
επικίνδυνες δίαιτες.
Από την άλλη μεριά, η εξαντλητική και συστηματοποιημένη γεωργία, παράγει τρόφιμα που έχουν χάσει τα αρχικά τους πολύτιμα συστατικά.
Ταυτόχρονα, η ζωική παραγωγή κατευθυνόμενη, ορμονικά ελεγχόμενη και με πολλές τοξίνες, συμπληρώνουν την εικόνα της σύγχρονης διατροφικής αλυσίδας.
Οι συνθήκες αυτές, εμποδίζουν την πρόσληψη ισορροπημένης και βάση των προδιαγραφών που έχει το ανθρώπινο σώμα, σωστής τροφής, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη συσσώρευση ανεπάρκειας πολύτιμων μικροθρεπτικών συστατικών απαραίτητων για την ζωή, ως καύσιμη ύλη μέσα στα κύτταρα.
β)Τοξίκωση
Χημικά, φαρμακευτικές ουσίες, τοξικές ουσίες, ακτινοβολίες (Τοξικό Φορτίο), εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα και αποθηκεύονται στο λιπώδη ιστό των κυττάρων μας. Σε συνδυασμό ή μεμονωμένα, τα χημικά αυτά δηλητήρια, επηρεάζουν τη δομή και τις λειτουργίες του συνόλου του ανθρώπινου οργανισμού, σε κυτταρικό επίπεδο.
Ο ανθρώπινος οργανισμός, μπορεί να διαχειριστεί αφενός την ανεπάρκεια και αφετέρου τη συσσώρευση ξένων, μη επιβιωτικών στοιχείων ως προς αυτόν. Μέχρι ωστόσο ενός βαθμού, που διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο.
Από ένα οριακό όμως σημείο και μετά, ο συνδυασμός ή η υψηλή ποσότητα των ανωτέρω, δηλαδή των ελλείψεων – ανεπαρκειών ή των τοξικών (τοξικού φορτίου) είναι τόσοι πλέον, που προκαλούν μειωμένη απόδοση στη λειτουργία των κυττάρων. Τότε αναπτύσσονται και εκλύονται τα Χρόνια Νοσήματα.
Μπορεί επίσης, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, να παύουν να αναγνωρίζουν πλέον σα δικά τους, κύτταρα διαφόρων οργάνων του σώματος. Τα αντιλαμβάνονται ως ξένα, ως εισβολείς, ως εχθρούς. Τότε, ο ίδιος ο οργανισμός επιτίθεται σε δικά του κύτταρα και όργανα, προκαλώντας τα γνωστά σε πολλούς Χρόνια Αυτοάνοσα Νοσήματα.
Χρόνια Νοσήματα – Στατιστικά
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( W.H.O.) το 50% του ενήλικου πληθυσμού στις Η.Π.Α. πάσχει τουλάχιστον από ένα Χρόνιο Νόσημα.
Άλλο ένα 25% του ενήλικου πληθυσμού, πάσχει τουλάχιστον από δύο Χρόνια Νοσήματα.
Περισσότεροι από 38.000.000 θάνατοι οφείλονται ετησίως κατά τον W.H.O. σε Χρόνια Νοσήματα.
Θεραπεία Χρόνιων Νοσημάτων – Ιατρική Ακριβείας
Η Θεραπευτική αντιμετώπιση στα Χρόνια Νοσήματα, τα οποία εγκαθιδρύονται για περισσότερο από τρεις μήνες και παίρνουν τη μορφή μιας μόνιμης παθολογικής κατάστασης υγείας, μπορεί να γίνει μόνο εφόσον “διαβάσουμε” το κύτταρο.
Όταν το Χρόνιο Νόσημα έχει εκφραστεί, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το οριακό εκείνο σημείο που ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να ανταπεξέλθει, έχει ξεπεραστεί.
Το κλειδί για μία επιτυχημένη θεραπεία έγκειται στην ανίχνευση των πραγματικών αιτιών που οδηγούν στην έκφραση της εκάστοτε νόσου και ακολούθως στην εξάλειψη τους. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσω της διενέργειας καινοτόμων διαγνωστικών μεθόδων και της στοιχειοθέτησης εξατομικευμένων πρωτοκόλλων θεραπείας, που αποβλέπουν στη μεγιστοποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος προς όφελος της ασθενούς (Ιατρική Ακριβείας).
Διαθέτοντας εξειδικευμένες εξετάσεις, μπορούμε με ακρίβεια να γνωρίζουμε τα αίτια εκτροπής της όποιας βιοχημικής ισορροπίας.
Με εξατομικευμένες Ιατρικές αγωγές και πρωτόκολλα, μπορούμε να επεμβαίνουμε και να αποκαθιστούμε εξατομικευμένα, τις κάθε είδους ανεπάρκειες και να αφαιρούμε το τοξικό φορτίο.
Με αυτή τη μεθοδολογία, αποκαθιστούμε στην ουσία την Υγεία σε κυτταρικό επίπεδο και επαναφέρουμε στον ανθρώπινο οργανισμό, την ικανότητα παραγωγής υψηλής ποιότητας καύσεων, απαραίτητων για τη Ζωή.
Τα Ιατρικά Πρωτόκολλα τα οποία χορηγούνται, προσαρμόζουν τις ποσότητες, τις δόσεις και το είδος των συστατικών, που αλλάζουν από άτομο σε άτομο (πραγματική εξατομίκευση), σε αντίθεση με τις προσεγγίσεις ίδιων δοσολογικών σχημάτων για όλους, των 50,100 ή 500mg.
Τα κλινικά αποτελέσματα χρήσης τέτοιων Ιατρικών Πρωτοκόλλων τα τελευταία 20 έτη, είναι παραπάνω από ικανοποιητικά, με ποσοστά βελτίωσης και επαναρρύθμισης του οργανισμού άνω του 80%. Οι ασθενείς οι οποίοι υπόκεινται σε θεραπευτικές αγωγές που αφορούν τη Λειτουργική Ιατρική, βλέπουν την καθημερινότητα τους να αλλάζει. Η ποιότητα ζωής τους βελτιώνεται. Τα ψυχικά και σωματικά τους αποθέματα αυξάνονται.
Περιορισμοί ή αντενδείξεις δεν υπάρχουν στην Παγκόσμια Βιβλιογραφία και για τα συγκεκριμένα Ιατρικά πρωτόκολλα, αν και δεν συνίσταται, μπορούν να λειτουργούν παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη Ιατρική αγωγή.
Χρόνια Νοσήματα – Τύποι, χαρακτηριστικά
Σύμφωνα με τον W.H.O., (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) για τα έτη 2015-2016, οι 4 (τέσσερις) κύριοι τύποι – κατηγορίες Χρόνιων Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων, είναι :
Οι Καρδιαγγειακές Παθήσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Νοσήματα, οι Καρδιακές Ανεπάρκειες, οι Ισχαιμικές Καρδιοπάθειες κ.ά.
Οι Καρκίνοι – Κακοήθεις Νεοπλασίες
Οι Χρόνιες Πνευμονοπάθειες (Χρόνια Νοσήματα των Πνευμόνων), όπως το Βρογχικό Άσθμα (Β.Α.) και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.)
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου-2
Άλλα Χρόνια Νοσήματα, σύμφωνα με τη Διεθνή κατάταξη του W.H.O. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), είναι:
Αρτηριακή Υπέρταση
Αρθρίτιδες – Οστεοαρθρίτιδες
Αυτοάνοσα Νοσήματα, όπως (κάποια από τα 140 πλέον Αυτοάνοσα):
Ελκώδης Κολίτιδα
Νόσος Crohn
Ερυθηματώδης Λύκος
Θυρεοειδίτιδα Hashimoto
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα
Κοιλιοκάκη
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Μυασθένεια Gravis
Άνοιες – Νόσος Alzheimer
P.D.D. ( Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές)
A.D.H.D. ( Διαταραχές Φάσματος Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας)
A.S.D. (Διαταραχές Φάσματος του Αυτισμού)
Ανδρόπαυση
Εμμηνόπαυση
Ενδομητρίωση στις γυναίκες
Εθισμοί
Ημικρανίες
Θυρεοειδοπάθειες – Νοσήματα του Θυρεοειδούς
Υποθυρεοειδισμός
Υπερθυρεοειδισμός
Hashimoto
Κατάθλιψη και Διαταραχές Συναισθήματος
Οστεοπόρωση
Παχυσαρκία και Περιττά κιλά
Υπερχοληστερολαιμία (αυξημένη χοληστερίνη)
Ινομυαλγία
SleepApnea (Άπνοιες κατά τον ύπνο)
Χρόνιες Μεταβολικές Διαταραχές
Χρόνιες Δερματικές Παθήσεις
Χρόνιες Φλεγμονές και Φλεγμονώδεις Νόσοι
Χρόνιες Ηπατίτιδες
Χρόνιες Νεφρικές Νόσοι
Σύνδρομα
Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης (C.F.S.)
Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου
Σύνδρομο Χρόνιου Πόνου
Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (P.C.O.)
οδηγούν σε ασθένειες και έκπτωση των φυσιολογικών σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων ενός ανθρώπου.