Δεν συνδέονται μεταξύ τους οι συλληφθέντες λέει η ΕΛ.ΑΣ. για «Πυρήνες» και ΟΥΚάδες

Για τη μυστική επιχείρηση της Ασφάλειας Αθηνών και του τμήματος εκβιαστών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς», δύο ΟΥΚάδων του Πολεμικού Ναυτικού και ενός ακόμα ατόμου, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Συνελήφθησαν γι’ αυτά που κατείχαν – Δεν συνδέθηκαν μεταξύ τους στη δικογραφία που σχηματίστηκε» λέει η Δημογλίδου

Μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων», ξεκαθάρισε η κ. Δημογλίδου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με τις έρευνες της αστυνομίας να επικεντρώνονται στο πώς βρέθηκαν στη κατοχή τους τα όπλα και πού θα μπορούσαν αυτά να χρησιμοποιηθούν.

Όπως είπε, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς υπάρχουν και ψηφιακά πειστήρια που θα εξετασθούν από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην Ελληνική Αστυνομία για κατοχή συγκεκριμένων αντικειμένων σε συγκεκριμένα άτομα και όχι σε όλα.

«Δεν συνδέθηκαν οι άνθρωποι μεταξύ τους στη δικογραφία που σχηματίστηκε. Συνελήφθησαν γι’ αυτά που κατείχαν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν υπάρχει σύνδεση των ατόμων αυτών με την πρόσφατη δολιοφθορά, την ανατίναξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από τη Σαλαμίνα στην Αίγινα, η κ. Δημογλίδου απάντησε ότι προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο από την έρευνα της αστυνομίας.

Παράβαση του νόμου περί όπλων

Στη φυλακή οδηγήθηκε το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» μετά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, οι δικηγόροι του δήλωσαν σήμερα ότι θα προβούν «σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του και την οριστική δικαίωσή του».

Νωρίτερα στο πρώην στέλεχος των «Πυρήνων» είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα. Πρόκειται για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση.

Οι δύο συλληφθέντες ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, αφέθησαν ελεύθεροι με απόφαση του Εισαγγελέα Ναυτοδικείου. Θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα οι νέες αιτήσεις και η πρώτη πληρωμή (ημερομηνίες)

Μακελειό στη Γλυφάδα: Στους 4 οι νεκροί στη ναυτιλιακή εταιρεία – Ανάμεσά τους ο δράστης