Menu

Δημοσίευμα «κόλαφος» για την Καϊλή: Ήταν η «εκ των έσω» γυναίκα του Παντσέρι

Oι «Financial Times» χαρακτηρίζουν την Εύα Καϊλή «πληροφοριοδότρια» του Αντόνιο Παντσέρι, του φερόμενου «εγκεφάλου» του Qatargate.

Όπως γράφουν οι Financial Times, η πτώση της Καϊλή ήταν γρήγορη και βάναυση. Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη νομικά έγγραφα, υποστηρίζει ότι η Εύα Καϊλή είχε γίνει η «εκ των έσω» γυναίκα (inside woman) του Αντόνιο Παντσέρι.

Η Εύα Καϊλή, γράφει η βρετανική εφημερίδα ήταν ήδη υπό έρευνα πριν τη σύλληψή της. Στις 15 Δεκεμβρίου, η ευρωπαϊκή εισαγγελική αρχή ζήτησε την άρση της ασυλίας της λόγω υποψιών για μια πιο κοινή κοινοβουλευτική απάτη – κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Μόνο το 2015 σχεδόν 100 βουλευτές κλήθηκαν να επιστρέψουν κάποια επιδόματα μετά από έρευνα.

«Συνάντησε τους υπουργούς του Κατάρ στις Βρυξέλλες, επισκέφτηκε τη χώρα δύο φορές, προσπάθησε να “αποδυναμώσει” ένα κοινοβουλευτικό ψήφισμα που καταδικάζει τα εργασιακά δικαιώματα στη χώρα και ψήφισε υπέρ της κατάργησης της βίζα για τους Καταριανούς που επισκέπτονται την ΕΕ σε μια επιτροπή στην οποία δεν ήταν καν μέλος. Ο (σύντροφός της) Φραντσέσκο Τζόρτζι παρευρέθηκε στην ψηφοφορία συνοδευόμενος από έναν αξιωματούχο από την Ντόχα. Σύμφωνα με πολλούς παρόντες ευρωβουλευτές, πετάχτηκαν απάνω και επευφημούσαν όταν πέρασε η ψηφοφορία» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Τον Νοέμβριο, το κοινοβούλιο εξέτασε ψήφισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ. Με τη βοήθεια της Καϊλή, το κείμενο του ψηφίσματος “αποδυναμώθηκε” από τροπολογίες από τις σοσιαλιστικές και κεντροδεξιές ομάδες, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία. Όμως, εξακολουθούσε να περιέχει κριτική. Και μετά το σκάνδαλο, η τελική ψηφοφορία για το ταξίδι χωρίς βίζα αναβλήθηκε».

Η «inside woman» του Παντσέρι που έζησε σαν σταρ του σινεμά

Στο δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας σημειώνεται επίσης πως «για μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή έζησε περισσότερο σαν σταρ του κινηματογράφου. Η Ελληνίδα πολιτικός περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της σε γιοτ στο Αιγαίο, λαμπερά νυχτερινά κλαμπ στην Αθήνα, περνούσε ώρες με supermodels όπως η Ναόμι Κάμπελ και έκανε διακοπές στο νησί του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον στην Καραϊβική».

«Η τελευταία πράξη δεν έχει ακόμη γραφτεί: είναι αθώα η Εύα Καϊλή, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της, και όντως εξαπατήθηκε από τον Ιταλό σύντροφό της; Ή μήπως εκμεταλλεύτηκε τους χαλαρούς κοινοβουλευτικούς ελέγχους για να γεμίσει τις τσέπες της;» διερωτάται η εφημερίδα, σημειώνοντας πως όποια και αν είναι η απάντηση, η πραγματικότητα είναι πως το Qatargate έχει συγκλονίσει συθέμελα την Ευρώπη και αναγκάζει την Ε.Ε. να έρθει αντιμέτωπη με ορισμένες ”άσχημες αλήθειες”».

Δημητρακόπουλος: «Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η Εύα Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει τα χρήματα ο πατέρας της»

Η Εύα Καϊλή δεν λέει πουθενά ότι έδωσε τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να τα κρύψει, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής της κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, τονίζεται ότι δεν υπάρχει αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την εσφαλμένη παραδοχή ότι η κυρία Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει ο πατέρας της τα χρήματα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Η κυρία Καϊλή έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία στις 10/12/22, απολογία στον ανακριτή στις 11/12/22, νέα κατάθεση στην αστυνομία στις 19/12/22, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει ότι έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΨΕΙ.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ των καταθέσεων-απολογίας, στις 9/12/22, δεν υπάρχει συνεπώς αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την εσφαλμένη παραδοχή του ότι η κυρία Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει ο πατέρας της τα χρήματα. Η κυρία Καϊλή, μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων αισθάνθηκε ότι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τέρας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει από το κοινό με τον σύντροφο της διαμέρισμα, παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει την βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου από εκεί τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών, τον οποίον ζωγράφιζαν δημοσιεύματα της Le soir.

Η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας ρητά απαγορεύεται στο Βέλγιο, γιατί προκαλεί δυσχέρεια στην έρευνα αλλά και εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Exit mobile version