Επεισόδια στο ΑΠΘ μετά το συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Δείτε φωτογραφίες)

Εκτεταμένα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία φοιτητών και συλλογικοτήτων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μια ομάδα ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στο ΑΠΘ, εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με την ένταση να μεταφέρεται επί της Αγίου Δημητρίου και έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν και στον περιβάλλοντα χώρο του ΑΠΘ, όπου σημειώθηκαν εκ νέου συγκρούσεις και έχουν προκληθεί ζημιές. Άτομα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ταμπουρωθεί σε κτίρια του ΑΠΘ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, προς την ολοκλήρωση της μαζικής φοιτητικής κινητοποίησης, σημειώθηκε ένταση στην ουρά της πορείας με το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και εφόρμησαν κατά των συγκεντρωμένων. Τα ΜΑΤ προχώρησαν και σε βίαιες προσαγωγές, όπως δείχνουν και τα παρακάτω φωτογραφικά ντοκουμέντα.

.kontranews.gr/

Ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για το bullying του Μαρκόπουλου σε καθηγητή 

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Σκότωσε τη γυναίκα του με πυροβόλο όπλο – Συνελήφθη για το έγκλημα