Επικά σπίτια που ο καθένας μας θα ήθελε να ζήσει σε αυτά έστω και για λίγο

Ο κάθε ένας από εμάς θέλει να μείνει στο σπίτι των ονείρων του, αλλά ή δεν έχουμε αρκετά χρήματα ή τον κατάλληλο χώρο για να φτιάξουμε το σπίτι των ονείρων μας. Bέβαια, πάντα υπάρχουν εναλλακτικές.

Δείτε παρακάτω 13 μικρά σπίτια, που μπορούν να χωρέσουν όλα σας τα όνειρα.

13. Το σπίτι Μπρουν, Σκωτία

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 1

© Ruth

Υπάρχει ένα μυστηριώδες σπίτι κοντά στο χωριό Λαιγκρ. Λέγεται ότι οι ντόπιοι συγκέντρωσαν χρήματα για το σπίτι Μπρουν μετά από μια καταιγίδα το 2015. Σύμφωνα με κάποια δημοφιλή κόμικ, στο σπίτι ζούσε μια μεγάλη οικογένεια. Ποιος ξέρει; Παράξενα πράγματα συμβαίνουν όλη την ώρα. Η στάθμη του νερού αυξήθηκε κατά 10 μέτρα, όταν κατασκευάστηκε ο υδροηλεκτρικός σταθμός το 1950.

12. Σπίτι – ψυγείο

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 2

© Florisschoonderbeek

Κατά κανόνα, τα καινούρια σπίτια δεν έχουν κελάρι. Όσο για αυτό το κτίριο, πρέπει απλά να σκάψετε στο έδαφος και να το χρησιμοποιήσετε για αποθήκευση τροφίμων και κρασιών.

Το σφαιρικό Groundfridge προσφέρει σταθερή θερμοκρασία. Και αν δεν έχετε ακόμα το δικό σας σπίτι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προστατευτείτε από την βροχή.

11. Το μικρότερο σπίτι στην Τσεχία

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 3

© Nova

Ένα από τα μικρότερα σπίτια βρίσκεται στην Πράγα. Xτίστηκε ανάμεσα σε 2 κανονικά σπίτια στα μέσα του 19ου αιώνα. Κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκε ως στούντιο ή μπαράκι. Τώρα, χρησιμοποιείται ως προθάλαμος.

10. Το σπίτι Χίλια νησιά, Καναδάς και ΗΠΑ

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 4

© Reddit

Υπάρχουν 1.864 νησιά στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά. Τα μεγαλύτερα από αυτά τα νησιά κατοικούνται και έχουν περίπου 1.500 κατοίκους. Το μικρότερο έχει μόλις ένα σπίτι με μια μικρή αυλή.

9. Το σπίτι του Στιβ Αρίν, Ταϊλάνδη

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 5

© Steveareen

Το σπίτι του Στιβ Αρίν έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο. Έχτισε το σπίτι του μέσα σε μια βιολογική φάρμα μάνγκο. Η κατασκευή του σπιτιού με τούβλα από πηλό και το εσωτερικό του κόστισαν στον Στιβ 9.000 δολάρια.

8. Το σπίτι του 1 τετραγωνικού μέτρου

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 6

© Hartzivmoebel   © Youtube

Το μικρότερο σπίτι στον κόσμο χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Van Bo Le-Mentzel από το Βερολίνο. Παρόλο που το εμβαδόν του είναι μόλις 1 τετραγωνικό μέτρο το σπίτι έχει πόρτα, παράθυρο και μια καρέκλα. Αυτό το μικρό σπίτι ζυγίζει 40 κιλά και έχει ρόδες.

7. Φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι για τους σνόουμπορντερς

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 7

© MikeBasich

Αυτό το σπίτι έχει έκταση μόλις 23 τετραγωνικά και χτίστηκε στα βουνά πάνω από μια πολυτελή έπαυλη. Έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

6. Σπίτια που διπλώνουν, Ολλανδία

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 8

© Heijmans

H εταιρία Heijmans έφτιαξε αυτά τα μοναδικά μικρά σπίτια. Ακούγεται απίστευτο, αλλά μπορείτε να ξεδιπλώσετε ένα τέτοιο σπίτι μέσα σε μια μέρα. Αυτά τα σπίτια είναι εξοπλισμένα με κουζίνα, σαλόνι και υπνοδωμάτιο.

5. Ξενοδοχείο σε ένα μπόινγκ στην Κόστα Ρίκα

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 9

© Costaverde

Αυτό το παλιό μπόινγκ του 1965 μετατράπηκε σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο με μια ζεστή ατμόσφαιρα, το οποίο υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία.

4. Το αυγό Έξμπουρι

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 10

© Nigel Rigden   © Exbury Egg

Ο αρχιτέκτονας Στέφεν Τέρνερ συνεργάστηκε με τις ομάδες SPUD Group και PAD Studio και δημιούργησαν ένα σπίτι σε σχήμα αυγού και φιλικό προς το περιβάλλον. Το σπίτι έχει μήκος 6 μέτρα και διάμετρο 2,8 μέτρα και μπορεί να τοποθετηθεί στο νερό. Έχει ντουζιέρα, φούρνο και ένα κρεβάτι- αιώρα. Η ενέργεια παρέχεται από τον ήλιο.

3. Το σπίτι Πιέρ, Μεγάλη Βρετανία 13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 11

© Wikipedia

Αυτό το σπίτι έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Το σπίτι κατοικούνταν από τον 16ο αιώνα μέχρι το 1900. Ο τελευταίος ένοικος ήταν ένας ψαράς που αναγκάστηκε να μετακομίσει, επειδή η οροφή ήταν πολύ χαμηλή.

2. Η φιλική προς το περιβάλλον βίλα UFOGEL, Άλπεις

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 12

© Ufogel

Αυτό το σπίτι είναι 45 τετραγωνικά μέτρα και σχεδιάστηκε από τον Πίτερ Γιούνγκμαν. Η βίλα είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση.

1.Το σπίτι που περπατάει

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 13

© Walkinghouse

13 επικά σπίτια που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ζήσει σε αυτά - Εικόνα 14

© Walkinghouse

Το σπίτι που περπατάει σχεδιάστηκε από τις εταιρίες N55  και Wysing Arts Centre. H μέγιστη ταχύτητα του φτάνει τα 59 χιλιόμετρα την ώρα. Οι ανεμόμυλοι και τα ηλιακά πάνελ παρέχουν ενέργεια στο σπίτι.

 

Τελικά είναι 55 ή 65; Με άλλο… πρόσωπο η Άννα Βίσση, έκανε την πιο μεγάλη αλλαγή και μοιάζει 10 χρόνια νεότερη

Έκανε περήφανους τους Έλληνες: Μαθητής της Γ’ Λυκείου από την Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Cambridge – Οι πολυάριθμες διακρίσεις και τα μετάλλια