Menu

H μυσυική συνταγή για το πιο νόστιμο ρυζόγαλο…

Υλικά

3/4 κούπα τσαγιού γλασέ
2 κούπες νερό
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 λίτρο γάλα
1 φακελάκι ολόκληρο άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 μασουράκι βανίλια
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη (δοκιμάστε και ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)
κανέλα

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι με νερό καλά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό,το αλάτι,και το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα την ζάχαρη και το γάλα κρατώντας μισό φλιτζάνι να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου .
Προσθέτουμε και την βανίλια και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε συνέχεια περίπου για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε και το γάλα με το αραιωμένο άνθος αραβοσίτου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά το μείγμα θα πήξει ελαφρά
Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράσετε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. ΄Οταν κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη κανέλα, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, σκεπάστε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο.

Σημείωση
Αν θέλουμε αντί για άνθος αραβοσίτου χρησιμοποιούμε κόρν φλάουρ κι αντί για βανίλια λίγη κοπανισμένη μαστίχα.Οταν κρυώσει πήζει .Καλή Επιτυχία!

Exit mobile version