Μακαρόνια με κιμά και κρεμώδη σάλτσα

Μακαρόνια με κιμά και κρεμώδη σάλτσα

Υλικά:

  • 250 γρ. μακαρόνια
  • 200 γρ. κιμάς (βοδινό ή χοιρινό)
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1 κουτί ντοματοπελτές ή ντομάτα πολτός (προαιρετικά, αν έχεις)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Τυρί τριμμένο (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Μαγείρεμα των μακαρονιών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράσε νερό με λίγο αλάτι. Πρόσθεσε τα μακαρόνια και μαγείρεψέ τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Σούρωσε τα και άφησέ τα στην άκρη.
  2. Ετοιμασία του κιμά: Σε ένα τηγάνι, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ζέστανε το σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο (αν χρησιμοποιείς) και σοτάρισε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
  3. Πρόσθεσε τον κιμά και τσιγάρισε τον μέχρι να ροδίσει. Χρησιμοποίησε μια κουτάλα για να σπάσεις τον κιμά σε μικρά κομμάτια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αν έχεις ντοματοπελτέ ή ντομάτα πολτό, πρόσθεσέ το τώρα και μαγείρεψε για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας καλά.
  4. Κρεμώδη σάλτσα: Μείωσε τη φωτιά σε χαμηλή και πρόσθεσε το γάλα στο τηγάνι με τον κιμά. Ανακάτεψε καλά και άφησε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 5-7 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  5. Συνδυασμός: Πρόσθεσε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τον κιμά και ανακάτεψε καλά, ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα.
  6. Σερβίρισμα: Σέρβιρε τα μακαρόνια με κιμά και κρεμώδη σάλτσα σε πιάτα και πρόσθεσε τριμμένο τυρί από πάνω, αν θέλεις.

Καλή όρεξη! Ελπίζω να απολαύσεις τη συνταγή. Μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σου

Μπορώ να λάβω πρόστιμο μόνο επειδή πίνω καφέ ενώ οδηγώ;

Θοδωρής Αθερίδης: Υπέστη εγκεφαλικό τρία λεπτά πριν βγει στη σκηνή – «Πάθαμε το ίδιο με τον Σταρόβα, εκείνος στην ομιλία κι εγώ στην κίνηση»