Ν. Ανδρουλάκης: Στην Ν.Δ έγιναν μέχρι και… αντι-ευρωπαϊστές για να καλύψουν τις ευθύνες τους για τα Τέμπη

Να διερευνηθούν με προανακριτική επιτροπή οι ευθύνες Καραμανλή και Σπίρτζη για την σύμβαση 717 που αφορά την σηματοδότηση – τηλεδιοίκηση απαίτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Την ανάγκη να διερευνηθούν οι ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της προανακριτικής επιτροπής που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί για μία ακόμη φορά συγκάλυψη εκμεταλλευόμενη την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «αν η σύμβαση 717 είχε υλοποιηθεί στην ώρα της αυτοί οι άνθρωποι σήμερα θα ζούσαν. Δεν θα είχαν βυθιστεί 57 οικογένειες στο πένθος». Μάλιστα αναφέρθηκε στην περίφημη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη σύμφωνα με την οποία κανείς δεν ενδιαφέρεται για την διερεύνηση της τραγωδίας λέγοντας πρέπει «να είναι σίγουροι αυτοί που ξεστόμισαν αυτή την αθλιότητα» πώς κάθε πολίτης ενδιαφέρεται γιατί σκέπτεται πως κάποιος δικός του άνθρωπος θα μπορούσε να είναι στο μοιραίο τρένο. Κάνοντας λόγο για απόψεις «περιφρονητικές για το ήθος του ελληνικού λαού» ζητώντας από τη Ν.Δ  «να αφήσετε τις δημοσκοπήσεις στην άκρη ως άλλοθι και να κουνάτε το δάχτυλο» για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνθηκε προς την κυβέρνηση για την σύμβαση 717 τονίζοντας ότι «δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν ξέρατε και ότι δεν γνωρίζατε γιατί με εμπιστευτικό έγγραφο της η Εθνικής Αρχή Διαφάνειες όχι μόνον εντόπιζε τις καθυστερήσεις αλλά έδειχνε ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι». Προκάλεσε μάλιστα τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή να απαντήσει στο τι τον οδήγησε «να καταχωνιάσει το έγγραφο που έδειχνε τα πρόσωπα που ήταν υπεύθυνα για την καθυστέρηση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για πρόθεση συγκάλυψης. Όπως δήλωσε «είστε έτοιμοι με τον οποιονδήποτε για να πετύχετε την συγκάλυψη. Συνεργαστήκατε με τον Βελόπουλο και τώρα είστε έτοιμοι να εκμεταλλευτείτε το λάθος που έκανε το ΚΚΕ (σ.σ την κατάθεση εξεταστικής) για να πετύχετε πάλι την συγκάλυψη». Μάλιστα παρέθεσε αποσπάσματα από την πρόταση του ΚΚΕ που αναφέρεται στις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απευθύνθηκε προς την Ν.Δ λέγοντας ότι «γίνανε …αντιευρωπαϊστές ξαφνικά για να προστατέψουν τα γαλάζια τέκνα και τον Κώστα Καραμανλή»!

Επίσης μίλησε για «βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ» λέγοντας πως «προχθές καταγγείλατε το ΚΚΕ ως δεκανίκι της Ν.Δ και τώρα λέτε ότι θα ψηφίσετε την πρόταση» τονίζοντας πως εμείς «λέμε προανακριτική με βάση το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα». Σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική λέγοντας πως «θα δώσει διέξοδο διαφυγής και πολιτικά και χρονικά στην Νέα Δημοκρατία». Όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να διερευνήσουμε το ζήτημα «των ευθυνών Σπίρτζη και Καραμανλή. Αυτό πρέπει να ερευνήσουμε. Όχι μια εξεταστική επιτροπή που θα καταλήξει σε ένα φιλολογικό τσάι, 25 χρόνια πρίν» αναρωτώμενος αν «την ιστορία των σιδηροδρόμων θέλετε να συζητήσουμε;». Σημείωσε πως «θα αξιοποιήσει η Ν.Δ την εξεταστική σας προσπαθώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της» και έτσι «από το «φταίνε όλοι» θα οδηγηθούμε στο «κανείς να μην πληρώσει το κόστος». Εγκάλεσε μάλιστα το ΚΚΕ για «ιδεοληψίες εναντίον της Ε.Ε».  «Η Ευρωπαϊκή Ένωση φταίει; Πλήρωσε με λεφτά των ευρωπαίων φορολογουμένων το 90% των δαπανών για την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών» σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν φταίει η Ε.Ε για το παράνομο ρουσφέτι του σταθμάρχη. Φταίει αυτός που τον διόρισε παράνομα στην θέση του». 

Ο χορός του γιου της Ελένης Φουρέιρα με χριστουγεννιάτικο φορμάκι – βίντεο

Ζει και βασιλεύει ο «πληθωρισμός απληστίας» στην Ελλάδα – Αποκαλυπτική έκθεση της Κομισιόν [πίνακας]