Ποιος είναι ο παραμυθένιος δρόμος της Ελλάδας που έχει μαγέψει ολόκληρο τον πλανήτη

Ένα παραμυθένιο τοπίο πρόκειται να ζήσει κάποιος αν ταξιδέψει στην Φλώρινα και ακολουθήσει το χιονοσκέπαστο «μονοπάτι» με κατεύθυνση το χιονοδρομικό κέντρο του Βίτσι, σε υψόμετρο περίπου 1.650 μέτρων.

Μπορεί η Ελλάδα να μην φημίζεται για την ποιότητα του οδικού δικτύου της, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τη φυσική της ομορφιά, την οποία μπορεί κανείς να απολαύσει και τις κάθε εποχή του χρόνου.

Μιλώντας, βέβαια, για τον δρόμο που συνδέει το χιονοδρομικό κέντρο του όρους Βίτσι με τον πολιτισμό, το μυαλό μας ταξιδεύει αυτομάτως σε ονειρικό, χειμερινό σκηνικό και όχι στο περίφημο ελληνικό καλοκαίρι το οποίο έχει ούτως ή άλλως αναγνωριστεί διεθνώς για την αξία του.

Ο δρόμος που θάμπωσε ολόκληρο τον πλανήτη και έγινε παγκόσμιο viral ξεχωρίζει για το φυσικό κάλλος του, προσφέροντας στον περιηγητή εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Αυτός είναι ο παραμυθένιος δρόμος της Ελλάδας που έχει μαγέψει ολόκληρο τον πλανήτη - Εικόνα 2

Εικόνες που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ταξιδιωτικός φωτογράφος Στέφανος Αντιμάντο, αναγκάζοντας ολόκληρο τον πλανήτη να υποκλιθεί στο χιονοσκέπαστο μονοπάτι που συνδέει τη Φλώρινα με το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι και κάθε χειμώνα καλύπτεται με ένα εντυπωσιακό λευκό πέπλο, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά σε κάποιο δυσπρόσιτο πέρασμα των Άλπεων.

Το video των 11 δευτερολέπτων που ακολουθεί και δημοσιεύθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του Στέφανου Αντιμάντο στο Instagram κόβει την ανάσα, αναδεικνύοντας μια άλλη πτυχή της χώρα μας, οι οποία εξακολουθεί να κρύβει σπάνιους και ανεξερεύνητους τουριστικούς προορισμούς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos | Greece (@stef_greece)

Στο πένθος οι ένοπλες δυνάμεις: Την Πέμπτη η κηδεία του άτυχου υποσμηναγού-Ειλικρινή συλλυπητήρια

Θύελλα αντιδράσεων στην Άρτα: Μπαρμπέρικο αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τρανς άνδρα