Τα ορεκτικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι του γιορτινού τραπεζιού επειδή συνοδεύουν το κρασί ή το απεριτίφ μας και μας προϊδεάζουν για το κυρίως πιάτο. Με λίγα μόνο βήματα μπορούμε να προετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα ορεκτικά που θα ξετρελάνουν τους πάντες.
1. Ρολάκια προσούτο με αχλάδι
ΥΛΙΚΑ
1 αχλάδι, κομμένο στη μέση, χωρίς κουκούτσι
150 γρ. κατσικίσιο τυρί κορμό
12 φέτες προσούτο
60 γρ. baby ρόκα
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το αχλάδι σε μικρά στικς (σαν σπιρτόξυλα) και το κατσικίσιο τυρί επίσης σε στικς.
Απλώνουμε τις φέτες προσούτο, μοιράζουμε το αχλάδι, το κατσικίσιο τυρί, την ρόκα, τα τυλίγουμε σαν ρολό και ρίχνουμε από πάνω το μπαλσάμικο.
Σερβίρουμε.
2. Μπλινί με σολομό και τυρί κρέμα
ΥΛΙΚΑ
12 μπλινί
300 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε κυβάκια
70 γρ. ρόκα
4 κ.σ. κάπαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ύστερα, αλείφουμε ένα μπλινί με λίγο από το παραπάνω μείγμα, τοποθετούμε από πάνω του λίγο καπνιστό σολομό, κάπαρη και ρόκα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ
26 φέτες σαλάμι αέρος
250 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Κρακεράκια, για το σερβίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας 2 φύλλα μεμβράνης το ένα δίπλα στο άλλο και τοποθετούμε πάνω τους τις φέτες σαλαμιού σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 32Χ23εκ.
Κατόπιν, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στις φέτες σαλαμιού το τυρί κρέμα, το μαϊντανό, το βασιλικό, την κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.
Έπειτα, μεταφέρουμε το ρολό στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Τέλος, αφαιρούμε το ρολό, το κόβουμε σε κομμάτια πάχους της επιθυμίας μας και σερβίρουμε με κρακεράκια.