Το επίδομα που είναι στα σκαριά για μεγάλη μερίδα πολιτών:“Κοινωνικό μέρισμα” και το Πάσχα, πόσα λεφτά δικαιούσαι

Ανοιχτό ενδεχόμενο η κυβέρνηση να έχει στα σκαριά ένα νέο έκτακτο δώρο Πάσχα, στο οποίο θα είναι αποδέκτες χιλιάδες δικαιούχοι.

Χτες το Dnews αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ανοίξει τον προεκλογικό κορβανά, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, το ποσό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι τα 250 ευρώ ενώ δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να έρθουν από τα χείλη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη από τις θεματικές συνεντεύξεις Τύπου που θα δώσει, την Δευτέρα.

Δικαιούχοι του έκτακτου αυτού επιδόματος θα είναι οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι ενώ γίνεται προσπάθεια η βεντάλια να ανοίξει και να μπουν σε αυτό και οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεδομένου ότι το δώρο Πάσχα στο δημόσιο Τομέα έχει καταργηθεί από το 2010.

Ερωτηματικό παραμένει έκτακτο διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 270.000 δικαιούχους, όμοιο με αυτό που δόθηκε και τα Χριστούγεννα, όπως και ένα «μπόνους» για τους δικαιούχους του επιδόματος Παιδιού.

Το έκτακτο δώρο Πάσχα που πιθανότατα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου στοχεύει στην στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων, που δοκιμάζονται από το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα.

Επιπλέον, στην προεκλογική φαρέτρα της κυβέρνησης βρίσκεται και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την οποία δεν αποκλείεται και αυτή να ανακοινώσει σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αντίκτυπος αυτού του μέτρου θα είναι θετικός σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αφού αυξάνει τις καθαρές αποδοχές των μισθωτών και μειώνει τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων.

 

Χεορχίνα Ροντρίγκες: Με μαντήλα και βαθύ σκίσιμο στο φόρεμα η πρώτη της επίσημη εμφάνιση

Κλαίει η Παναγία στην Κύπρο: Μάνα βρήκε το 2 μηνών μωράκι της παγωμένο στη κούνια του