«Τοξικό τέρας»: Έξαλλη η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι

“Αναρωτιέται πώς επέτρεψε σε αυτό το “τοξικό τέρας”- όπως μου είπε- να είναι μέσα στο σπίτι τους η βαλίτσα και να μην την έχει ενημερώσει. Αισθάνεται προδομένη, από τον άνθρωπο που εμπιστεύθηκε”. Αυτά τα λόγια μετέφερε, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου στο Star, η Εύα Καϊλή και είναι η πρώτη φορά που καταφέρεται με τέτοιον τρόπο και χαρακτηρισμούς, κατά του συντρόφου της και πατέρα του παιδιού της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η Εύα Καϊλή έχει ρίξει όλο το βάρος ευθυνών στον Φραντσέσκο Τζόρτζι. Η ίδια, από τις πρώτες της καταθέσεις, έχει δηλώσει πως είχε αντιληφθεί τις συνεργασίες του συντρόφου της, με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και του είχε επιστήσει μάλιστα την προσοχή. Έχει αρνηθεί όμως οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξη της, στις δουλειές του συντρόφου της. Πλέον όμως, φαίνεται πως είναι δύο ξεχωριστά αντιμαχόμενα στρατόπεδα, καθώς τον αποκαλεί “τοξικό τέρας”.

Την ίδια ώρα, η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, κάθεται σε “αναμμένα κάρβουνα” για τις αποκαλύψεις που θα κάνει ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Η Εύα Καϊλή, στο κελί της στη φυλακή Χάρεν, περιμένει να μάθει τι θα πει ο Παντσέρι και πώς η δική του εκδοχή θα μπορούσε να επιβαρύνει τη δική της θέση.

Οι δύο φορές που ανέφερε η Καϊλή τον Παντσέρι

Όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα “La Repubblica“, η ίδια ανέφερε τον Παντσέρι τουλάχιστον δυο φορές στην πρώτη της κατάθεση. Ήταν ο πρώτος που κάλεσε όταν έμαθε για τη σύλληψη του συντρόφου της, ενώ όπως είπε, στο σπίτι της ο Τζόρτζι είχε φυλάξει κι άλλη φορά χρήματα που ανήκαν στον Παντσέρι.

“Δεν μπορεί να μη δεχθεί ότι ο σύντροφός της, το πρόσωπο που είναι δίπλα της, έχει χρήματα που δε χρειαζόταν να πάρει. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα χρήματα ήταν στο σπίτι”, ανέφερε στο Star ο δημοσιογράφος – ερευνητής της La Repubblica, Τζουλιάνο Φοσκίνι.

Στριμωγμένος, πάντως είναι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος θα παρουσιαστεί μεθαύριο στο προδικαστικό συμβούλιο για το αίτημα αποφυλάκισης του: “Ο Τζόρτζι είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι του μηχανισμού. Σκεφτείτε ότι ο Αντόνιο Παντσέρι δε μιλούσε αγγλικά, επομένως είχε ανάγκη τον Φραντσέσκο Τζόρτζι”, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος της La Repubblica.

Με το “σταγονόμετρο” οι πληροφορίες για την κατάθεση Παντσέρι

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για τη μυστική κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι είναι ελάχιστες. Υπάρχει, πάντως, ανησυχία στις Βρυξέλλες, όχι μόνο για τα ονόματα που αναμένεται να αποκαλύψει, αλλά και τι βαθμό εμπλοκής θα αποδώσει στον καθέναν. Ο Παντσέρι είναι κατηγορούμενος και πρέπει να δώσει νέα στοιχεία, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Σήμερα, πάντως, στο Ευρωκοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε η ακρόαση του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε κατηγορία και δήλωσε ότι δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα από το Κατάρ και ούτε συμμετείχε ποτέ στη δραστηριότητα του Παντσέρι και του Τζόρτζι.

Εκτιμάται ότι στις 31 Ιανουαρίου θα υπάρξει μια πρώτη απόφαση για την άρση της ασυλίας Κοτσολίνο, αλλά και Ταραμπέλα, αλλά η τελική ψηφοφορία θα γίνει λίγες μέρες μετά, σε μια από τις Ολομέλειες του Φεβρουαρίου.

Οι σκαφάτες διακοπές της με την κολλητή της

Την ίδια ώρα δημοσίευμα από την ισπανική esdiario, παρουσιάζει την προσωπάρχη και διευθύντρια του πολιτικού γραφείου ή το “δεξί χέρι” της Ιράτχε Γκαρθία Πέρεθ, της προέδρου της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε διακοπές με ιστιοπλοϊκό μαζί με την Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Πρόκειται για την Λόρα Μπαγιαρίν, η οποία, τόσο αυτή όσο και ο σύντροφός της, δεσπόζουν σε πολλές φωτογραφίες στο instagram του συντρόφου της Εύας Καϊλή.

Τι αναφέρει το esdiario και ο δημοσιογράφος Φραντσίσκο Μάρκετ; “Το δεξί χέρι της εκπροσώπου του PSOE στην Ευρώπη σε γιοτ με την Εύα Καϊλή” και συνεχίζει: “Η Λόρα Μπαγιαρίν, η επικεφαλής προσωπικού της Ιράτχε Γκαρθία, ταξίδεψε σε ένα ιστιοφόρο μαζί με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον φίλο της, τα χρόνια που φέρεται να έβγαζαν… μετρητά από τις υποτιθέμενες εγκληματικές δραστηριότητες”. Αναφέρεται στο σκάνδαλο Qatargate και στα μετρητά σε βαλίτσες που φέρονται πως προέρχονταν από το Κατάρ

Η Μπαγιαρίν έχει φωτογραφηθεί τον Αύγουστο του 2019 με την Εύα Καϊλή κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας γύρω από τις Βαλεαρίδες Νήσους. Η διαρκής φιλία της (και του συντρόφου της) με το κατηγορούμενο ζευγάρι, επιβεβαιώνεται ακόμη και σε φωτογραφίες σε ιδιωτικά γεύματα τον Απρίλιο του 2019″. Σχετικές φωτογραφίες είχε παρουσιάσει ο Τζόρτζι στο instagram του, τόσο με την Μπαγιαρίν όσο και με τον σύντροφό της.


“Τον Ιούλιο του 2021, η Μπαγιαρίν ποζάρει σε ένα γιοτ με τον Τζόρτζι, την Καϊλή, τον σύντροφο της και άλλη παρέα, το οποίο είχε αγκυροβολήσει στο παραδεισένιο ελληνικό νησί των Αντιπαξών, στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής κρουαζιέρας με ιστιοπλοϊκό στο Ιόνιο πέλαγος. ‘Το σπίτι είναι εκεί που ρίχνεις άγκυρα’ ήταν τότε το μότο του Τζόρτζι”.

Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας: “Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μια τόσο στενή σχέση μεταξύ της Καϊλή και της Μπαγιαρίν ξεκινάει τουλάχιστον από το 2018. Τέσσερα χρόνια έντονης φιλίας, μέχρι το ξέσπασμα του σκανδάλου”.

Σε ένα πρώτο συμπέρασμα το ισπανικό άρθρο αναφέρει πως “αυτές οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι το έμπιστο πρόσωπο της προέδρου των 145 εδρών ήταν φίλη με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα χρόνια που φέρεται να ασκούσε επιρροή.

Η Ιράτχε Γκαρθία, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, δήλωσε έκπληκτη και ζήτησε διαφάνεια. Αυτό όμως σημαίνει πως θα έπρεπε να αναφερθεί λεπτομερώς και στο τι γνώριζε η ίδια για τη φιλία της Μπαγιαρίν με την Καϊλή και τις κρουαζιέρες τους. Γιατί δημιουργήθηκε μια τέτοια φιλία; Τι κέρδισε ο ένας και ο άλλος; Η Καϊλή επηρέασε την Γκαρθία μέσω της Μπαγιαρίν; Απέκτησε η Καϊλή ευαίσθητες πληροφορίες, επαφές…;” διερωτάται στο άρθρο του ο Φραντσίσκο Μάρκετ.

“Ένα πλωτό Ευρωκοινοβούλιο”

Συνεχίζει μάλιστα: “Αν η Καϊλή μάζευε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες, ξεσπά τότε ένα άλλο μέτωπο. Τίνος ιστιοφόρο ήταν; Ποιος πλήρωσε την κρουαζιέρα; Ήταν δώρο; Η δικαιοσύνη θα μπορούσε να εκτιμήσει αν προέρχεται από δωροδοκία. Η Γκαρθία πρέπει να εξηγήσει αυτές τις φωτογραφίες της αρχηγού του επιτελείου της με κατηγορούμενους για εγκληματικές ενέργειες. Τώρα απαιτεί από τους ευρωβουλευτές να δηλώνουν τα δώρα άνω των 100 ευρώ. Μόνο που η άγκυρα κοστίζει πολλά περισσότερα”.

Στο ιστιοφόρο με την Καϊλή- κάτι περισσότερο από ένα σκάφος- ένας άλλος επιβάτης είναι ο Καρλ Πιντσερέλε, βοηθός του Γάλλου Φιλελεύθερου ευρωβουλευτή Πασκάλ Κανφέν ο οποίος αρνήθηκε να δώσει τη δική του εκδοχή.

Το γιοτ είναι ένα ριμέικ της “καμπίνας” των αδελφών Μαρξ: Αντιπρόεδρος Καϊλή, ο φίλος της και σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Τζόρτζι), η επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου του ευρωσοσιαλιστή ηγέτη (Μπαγιαρίν), ένα μέλος του πληρώματος με όνομα που συμπίπτει με αυτό του Ευρωσοσιαλιστή σύμβουλου και βοηθού Γάλλου ευρωβουλευτή (Πιντσερέλε). Ένα πλωτό Ευρωκοινοβούλιο που κουμαντάρεται από ένα ζευγάρι που ερευνάται για διαφθορά” καταλήγει το άρθρο.

 

www.tilestwra.com

Ελληνική επιγραφή (ἅπαξ ποιούμενον) στο μουσείο της γνωστής και σπουδαίας αυτοκινητοβιομηχανίας Ferrari

Survivor Spoiler 26-1: Σκάει η «βόμβα» Ατζούν με την Ειρήνη Παπαδοπούλου;