«Κεραυνοί» από Δένδια: Δεν θα πάρουμε παλιοσίδερα«Άδειασε» ο υπουργός τον Μητσοτάκη για τους πανηγυρικούς τόνους σχετικά με την προμήθεια στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ

Ηχηρό «άδειασμα» στο Μαξίμου και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιφύλαξε χθες ο Νίκος Δένδιας αναφορικά με τα αμερικανικά «δώρα» που ετοιμάζεται να δώσει το Πεντάγωνο στον Ελληνικό Στρατό.

Αποφεύγοντας τα πανηγυρικά σχόλια του πρωθυπουργού και αρνούμενος να συμμετάσχει στους διθυράμβους των υπουργών του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα πάρει από τις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο όσα όπλα χρειάζονται, τονίζοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται η Αθήνα να πάρει τα παλιοσίδερα κανενός.

Η χρήση της λέξης «παλιοσίδερα» από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας είναι καθοριστική, αν συνυπολογίσει κανείς πως εδώ και δύο εικοσιτετράωρα ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μαξίμου «δολοφονεί» όσους τολμούν να αποκαλύπτουν την αλήθεια, πως δηλαδή οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να μας δώσουν τον εξοπλισμό που τους περισσεύει κερδίζοντας διπλά. «Δεν είμαστε οι αφελείς που θα μας φορτώσει κάποιος τα παλιοσίδερά του. Ούτε είμαστε έτοιμοι να λύσουμε προβλήματα αποθήκευσης ξένων δυνάμεων. Ο,τι μας είναι χρήσιμο το παίρνουμε, ό,τι μας είναι άχρηστο το απορρίπτουμε» είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας πως ο κίνδυνος να γίνουμε η αποθήκη των νεκρών όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα μεταγωγικά και για το αν είναι χρήσιμα ή χρειάζονται εκατομμύρια ευρώ για να επιδιορθωθούν, απάντησε πως «θα τα δει η Πολεμική Αεροπορία πριν τα πάρουμε».

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα «δημοκρατία» έχει αποκαλύψει από τη πρώτη στιγμή πως τα… δώρα των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν επιβάρυνση για την Ελλάδα, καθώς μιλάμε για πεπαλαιωμένα όπλα που χρειάζονται εκατομμύρια ευρώ για να γίνουν λειτουργικά. Με λίγα λόγια, οι ΗΠΑ βρίσκουν μια καλή ευκαιρία να τα ξεφορτωθούν και, ταυτόχρονα, να μην επιβαρυνθούν από το κόστος της ανακύκλωσης, αλλά και να τους χρωστάει και… χάρη η Ελλάδα.

Απ’ όποια άποψη κι αν το δει κανείς, η χώρα μας -εφόσον δεχτεί να πάρει τα «σαπάκια» πριν γίνουν σκραπ- θα επιβαρυνθεί με αρκετές δεκάδες εκατομμύρια προκειμένου τα δύο αεροπλάνα να πετάξουν ξανά για ένα διάστημα. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη δημόσια διαφοροποίηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας στο Μαξίμου και τους σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

newsbreak.gr

γεμιστες ντοματες

Ντομάτες γεμιστές: Όλες οι παραλλαγές που κανουν τα γεμιστά ακόμα πιο νόστιμα

Ομόφυλα ζευγάρια: «Σμπαράλια» η ΝΔ από διαφωνίες – Τα «ναι», τα «όχι», ο γρίφος της επιτροπής και ο χάρτης της ψήφισης