Πατέρας δώρισε μέρος του συκωτιού του και έσωσε την 3χρονη κόρη του από την άγνωστη ηπατίτιδα

Τής έκανε ένα δώρο ζωής για δεύτερη φορά…

Σε μια εποχή όπου η οξεία ηπατίτιδα προβληματίζει έντονα την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, εξαιτίας της εξάπλωσης της αγνώστου προέλευσης μορφής της που προσβάλλει μικρά παιδιά, μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση μας έρχεται από τη Βρετανία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει χαρακτηριστικά η Daily Mail, η ηλικίας μόλις 3 ετών Λόλα Ρόουζ σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί επειγόντως σε μεταμόσχευση συκωτιού. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, ήταν να έχει βρεθεί δωρητής του εν λόγω οργάνου, ο οποίος, τελικά, έλαχε να είναι ο πατέρας της, Άλαν Ρέινι.

1/2 – Lola-Rose underwent liver transplant surgery at King’s after she contracted hepatitis.

Surgeons used part of her father Alan’s liver in an operation to save her life.

Thank you Lola-Rose, Alan and family for agreeing to share your story.

📺 Exclusive @SkyNews report👇 https://t.co/IU1dRslDaS

— King’s College NHS (@KingsCollegeNHS) April 23, 2022

Μάλιστα, όπως αποδείχτηκε στην πορεία, ένα μέρος του συκωτιού του ήταν αρκετό για να τής σώσει τη ζωή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν η Λόλα Ρόουζ υποβλήθηκε σε εξετάσεις, αυτές έδειξαν πως το ένα συκώτι της δεν λειτουργούσε σωστά. Έτσι, χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο King College Hospital του Λονδίνου, όπου, δυστυχώς, λίγες ημέρες αργότερα, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε.

Μόλις λίγες ώρες ζωής

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να τη διασωληνώσουν, ενώ διέγνωσαν πως εάν δεν βρισκόταν άμεσα δότης, δεν τής απέμεναν παρά μόλις λίγες ώρες ζωής. Ο Ρέινι, χωρίς να το πολυσκεφθεί, προσφέρθηκε αμέσως και δώρισε μέρος του συκωτιού του, με αποτέλεσμα η κορούλα του να σωθεί, μετά από την επιτυχημένη 7ωρη επέμβαση όπου υποβλήθηκε. Σημειώνεται πως καθοριστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της εν λόγω ασθένειας, πέρα από την έγκαιρη διάγνωσή της, έπαιξε και η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο.

Πλέον, έναν μήνα μετά την επέμβαση, η Λόλα Ρόουζ έχει ανακάμψει πλήρως και είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό παιδί.

Οι οδηγοί των BMW ψηφίστηκαν ως οι πιο αγενείς οδηγοί

Σάλος με τις ΛΕΣΒΙΕΣ στη Μύκονο!