Πληρώθηκε κατά λάθος 330 μισθούς: “Θα τα επιστρέψω αύριο…” είπε και εξαφανίστηκε!

Τον πλήρωσαν κατά λάθος 330 μισθούς: Πήρε 168.000 ευρώ – Παραιτήθηκε και έγινε «καπνός»…Είναι πάντα ωραίο το συναίσθημα να βλέπεις πως στον τραπεζικό σου λογαριασμό έχει πιστωθεί ο μισθός σου, ειδικά όταν τα χρήματα είναι και λίγα περισσότερα από το συνηθισμένο ή όσα ανέμενες.

Ωστόσο, αυτό που συνέβη σε βοηθό αποστολών της εταιρείας αλλαντικών Consorcio Industrial de Alimentos στη Χιλή δεν έχει προηγούμενο: ενώ κανονικά λάμβανε περίπου 500.000 πέσος τον μήνα (σχεδόν 510 ευρώ), στις 30 Μαΐου του 2022, έλαβε το αστρονομικό ποσό των 165.398.851 πέσος (168.534 ευρώ).
330 μισθοί κατά λάθους
Ουσιαστικά, πληρώθηκε κατά λάθος 330 φορές τον μισθό του εξαιτίας ενός λάθους στη μισθοδοσία, όπως αναφέρει η Diario Financiero, μια εφημερίδα με έδρα το Σαντιάγο. Αρχικά, ο υπάλληλος ενημέρωσε τον διευθυντή του για το τεράστιο ποσό της πληρωμής του και εκείνος με τη σειρά του, απευθύνθηκε στο Τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού (HR). Εν συνέχεια, η εταιρεία του ζήτησε να πάει στην τράπεζά του για να ξεκινήσει την επιστροφή των χρημάτων
Θα τα επιστρέψω αύριο το πρωί…

Υποσχέθηκε να πάει στο τραπεζικό υποκατάστημα την επόμενη μέρα, μέχρι που άλλαξε σκέψη καθώς μπήκε στον πειρασμό να μην επιστρέψει τα έξτρα χρήματα.

Την επόμενη μέρα αφού προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον υπάλληλο για αρκετές ώρες, η εταιρεία κατάφερε τελικά να τον βρει στο τηλέφωνο.

Απάντησε και δήλωσε ότι σηκώθηκε αργά και ότι θα πήγαινε “τώρα” στην τράπεζα για να επιστρέψει τα χρήματα.

Αυτή φέρεται να είναι η τελευταία επαφή της εταιρείας με τον εργαζόμενο, από τις 2 Ιουνίου, όταν -μέσω δικηγόρου- παρέδωσε στην εταιρεία την επιστολή οικειοθελούς παραίτησής του!

Νομικές ενέργειες

Τώρα αποκαλύφθηκε ότι η εταιρία κινεί νομικά μέτρα κατά της υπαλλήλου, για να ανακτήσει τα λεφτά της.

Η Consorcio Industrial de Alimentos κατέθεσε μήνυση κατά του εργαζόμενου κατηγορώντας τον ότι καταχράστηκε χρήματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, ενώ κανείς δεν ξέρει τι απέγινε ο «τυχερός» υπάλληλος.

Η καταγγελία της εταιρείας κατά του πρώην υπαλλήλου της υποστηρίζει υπεξαίρεση.

Υπεξαίρεση: Αυτό το έγκλημα ορίζεται ως η δόλια αφαίρεση χρημάτων ή προσωπικής περιουσίας από ένα άτομο στο οποίο είχε εμπιστευθεί αυτή η περιουσία.

Ο Μουτσινάς απάντησε on air στον Ανδρέα Μικρούτσικο – «Δεν κάνω συνεντεύξεις, κάνω κουβέντα»

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Γευστικές δοκιμές … Δοκίμασε το μητρικό γάλα της Ιωάννας Τούνη