Σήλια Δραγούνη: Η εξομολόγηση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» η Ελεονώρα Μελέτη φιλοξένησε τη γνωστή σχεδιάστρια Σήλια Δραγούνη, η οποία μίλησε για τον γάμο της με τον κριτή του «My Style Rocks» Δημήτρη Αργυρόπουλο και τις σχέσεις που διατηρεί με την πρώην σύζυγό του Μαρία Μπακοδήμου. Παράλληλα, αποκάλυψε την περιπέτεια της υγείας της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τη νευρική ανορεξία.

Γιατί ένιωθε «ιδιαίτερο παιδί»; Ποιες ανησυχίες τής προκάλεσαν διατροφικές διαταραχές; Πώς άλλαξε η ζωή της όταν λίγο μετά τον ερχομό του μονάκριβου γιου της διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας;  Στο πλαίσιο αυτό, η Σήλια Δραγούνη αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με το αυτοάνοσο αυτό νόσημα οκτώ μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της. Ο γιατρός τής είπε ότι ενδέχεται να της εμφανίστηκε λόγω της δύσκολης γέννας που είχε.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Καλές Τέχνες στο Chelsea College of Arts στο Λονδίνο και Σχέδιο Μόδας στο Parsons School of Design στο Παρίσι. Παρά τις σπουδές στη ζωγραφική και τη γλυπτική, στράφηκε τελικά στο χώρο της μόδας. Έπειτα από μαθητεία δύο ετών στον οίκο της Sonia Rykel, η σχεδιάστρια αποφασίζει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της κάνοντας ένα μεγάλο διεθνές βήμα. Παρουσιάζει τη συλλογή της σε σόου για νέους σχεδιαστές στο Πεκίνο και κλέβει τις εντυπώσεις. Ο ρομαντισμός και η παιδικότητα, σε συνδυασμό με το νεοελληνικό στιλ της, αποσπούν διθυραμβικές κριτικές δίνοντάς της την ευκαιρία να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα «Celia D» στην ασιατική πρωτεύουσα.

Οι επαγγελματικοί της θρίαμβοι όμως επισκιάστηκαν από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πώς ξεκίνησαν όλα; Η ίδια διηγήθηκε ότι κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ραντεβού τής παρουσιάστηκε θολή όραση, όμως θεώρησε ότι προέκυψε λόγω κούρασης. Έπειτα εμφανίστηκαν ζαλάδες και έντονοι εμετοί κι έτσι έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο με μια σειρά εξετάσεων. Κάνει θεραπεία εδώ και εννέα χρόνια με ενέσεις περιγράφοντας τη διαδικασία.

συνέχεια…πηγή

Μαρία Μπακοδήμου: “Το αυτοάνοσο νόσημα άλλαξε τη ζωή μου”

Ορθούλα Παπαδάκου: “Κατάλαβα ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας όταν άρχισα να έχω τρέμουλο και μουδιάσματα”