Η μαμά «πεθαίνει» στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τότε ο μπαμπάς της ψιθυρίζει δυο λόγια στο αυτί και μετά γίνεται το θαύμα

Ο Νταγκ και η Μέλανι Πρίτσαρντ περίμεναν μια απροβλημάτιστη εγκυμοσύνη όταν η Μέλανι ήταν έγκυος στο δεύτερό τους παιδί.

Όλα προχωρούσαν κανονικά όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά μόλις το ζευγάρι έφτασε στο νοσοκομείο, τα πάντα άλλαξαν.

Η Μέλανι είπε σε μια από τις μαίες πως κάτι δεν πήγαινε καλά όσο περίμενε να γεννήσει τη μικρή της κόρη. Ένιωθε ζαλάδες και είχε τάση για εμετό. Οι γιατροί προσπάθησαν να καταλάβουν ποιο ήταν το πρόβλημα αλλά δεν μπορούσαν να εντοπίσουν κάτι, είτε στη μητέρα είτε στο νεογνό.

Μετά από αυτό, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Η υγεία της Μέλανι χειροτέρευσε δραματικά. Κάθε μηχάνημα ελέγχου στον θάλαμο άρχισε να σημάνει συναγερμό με τον χαρακτηριστικό βόμβο. Η καρδιά της Μέλανι σταμάτησε να χτυπά.

Η μητέρα υπέστη εμβολή αμνιακού υγρού, μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή της κύησης όπου εισρέει αμνιακό υγρό στην κυκλοφορία αίματος της επιτόκου. Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μια στις 80.000.

Οι αντιδράσεις που συμβαίνουν στο σώμα της μητέρας είναι ταχύτατες και σε ποσοστό 85% οι καταστάσεις αυτές οδηγούν σε θάνατο.

Το αμνιακό υγρό περιέχει στοιχεία που μόλις έρθουν σε επαφή με το αίμα και μπουν στην αιματική κυκλοφορία προκαλούν σπασμούς, νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, καρδιοπνευμονικό σοκ και τελικά οι ασθενείς πέφτουν σε κώμα και καταλήγουν.

Η Μέλανι μπήκε άμεσα στην εντατική και οι γιατροί μπόρεσαν να σώσουν το μωρό αφαιρώντας το νεογνό με καισαρική τομή.

Η μητέρα όμως δεν κατάφερε να επανέλθει. Οι γιατροί ανακοίνωσαν τον κλινικό θάνατό της ενώ οι συγγενείς της ήταν ήδη στο νοσοκομείο για το τελευταίο αντίο.

Μετά από 24 ώρες συνέβη όμως κάτι που σόκαρε τους πάντες.

Όλα έγιναν ξαφνικά

Ο Νταγκ και η Μέλανι ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι για τρία χρόνια όταν έμαθαν πως η οικογένειά τους σύντομα θα αποκτούσε ένα νέο μέλος.

Κατά τη διάρκεια όμως της εγκυμοσύνης, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Η Μέλανι σταμάτησε να αναπνέει από επιπλοκές που προκάλεσε η εμβολή αμνιακού υγρού, όταν το αίμα της επιμολύνθηκε από αμνιακές ουσίες που πέρασαν στην αιματική κυκλοφορία.

Παρ’ όλο που οι γιατροί την έβαλαν κατευθείαν στο χειρουργείο, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν αμέσως, με αποτέλεσμα να θεωρείται κλινικά νεκρή.

Ανακοίνωσαν επίσημα πως η ασθενής δεν είχε επανέλθει και θα χρειαζόταν μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων ακόμη και αν κατάφερνε να επιζήσει. Επίσης, ο εγκέφαλός της ήταν πιθανό να έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά χωρίς καμία πιθανότητα αποκατάστασης.

Ωστόσο, κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή. Αυτό από μόνο του ήταν ένα θαύμα, αν και δεν υπήρχε καμία ελπίδα πλήρους ανάρρωσης.

«Η γυναίκα μου ήταν κλινικά νεκρή όταν γεννήθηκε η κόρη μου», είπε ο σύζυγος της Μέλανι, ο Ντάγκλας. Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως θα χάσω τη γυναίκα μου, πως «θα μείνω χήρος».

Οι γιατροί του είπαν να προετοιμαστεί για το αναπόφευκτο. Τότε έσκυψε πάνω από το κεφάλι της γυναίκας του και της έδωσε ένα αποχαιρετιστήριο φιλί.

«Αν σου έχει απομείνει έστω και το παραμικρό κουράγιο να παλέψεις, άρχισε να το κάνεις», ψιθύρισε στη Μέλανι.

Απίστευτη εξέλιξη

Αυτά τα λόγια λειτούργησαν σαν εντολή επιβίωσης για τη Μέλανι και βρήκε τη δύναμη να περάσει στην άλλη πλευρά πάλι, να παλέψει για τη ζωή της.

Μόλις μετά από 24 ώρες αφότου είχε χάσει τις αισθήσεις της, η Μέλανι βρήκε τη δύναμη και άνοιξε πάλι τα μάτια της.

Ο Νταγκ της έδειξε μια φωτογραφία της νεογέννητης κόρης τους, της Γκαμπριέλα, που επέζησε παρά τις απίστευτες συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθε στον κόσμο, όταν το σώμα της Μέλανι είχε υποστεί ισχυρά σοκ.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να νιώσει πραγματικά τα συναισθήματα που βίωσε αυτό το ζευγάρι. Από τη μια μεριά την απόγνωση, τον θάνατο και από την άλλη την ελπίδα, την προσδοκία και τη ζωή.

Μετά από μερικές ώρες, η Μέλανι κατάφερε να αναπνέει χωρίς τη βοήθεια των μηχανημάτων. Παρά τα όσα δυσάρεστα είχαν αναφέρει οι γιατροί προηγουμένως, δεν θα χρειαζόταν καμία μεταμόσχευση.

Ο οργανισμός της επανερχόταν χωρίς καν να παίρνει φάρμακα.

Μέσα σε μια βδομάδα, η Μέλανι μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά της, ένα γεγονός που οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν με βάση τα δεδομένα της επιστήμης τους. Κάποιοι μίλησαν για θαύμα.

«Η ανάρρωσή της ήταν ένα θαύμα. Ακόμη και το γεγονός πως είναι ζωντανή είναι θαύμα», είπε ο Νταγκ.

 

Σκόρπισε τα εκατομμύρια του παππού της: Η απομόνωση και η εξαφάνιση της Αθηνάς Ωνάση

«Ανατροπή» στους λογαριασμούς ρεύματος