Πώς να αναγνωρίσετε τα αυθεντικά γυαλιά ηλίου

Πολλοί είναι αυτοί που διστάζουν να αγοράσουν γυαλιά ηλίου μέσα από το διαδίκτυο, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να μην είναι αυθεντικά. Για τον λόγο αυτόν σας παρουσιάζουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καταλάβετε αν τα γυαλιά ηλίου που αγοράσατε είναι γνήσια ή όχι.

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ολόκληρο το πακέτο

Όταν αγοράσετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, είτε από ένα φυσικό κατάστημα είτε μέσω του διαδικτύου, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι έχετε λάβει το πλήρες πακέτο των οπτικών. Συνήθως, το πακέτο αυτό περιλαμβάνει το κουτί με την μάρκα των γυαλιών, την θήκη μεταφοράς τους, ένα πανάκι καθαρισμού με το λογότυπο της εταιρείας καθώς και ένα βιβλιαράκι με χρήσιμες πληροφορίες. Αν κάποιο από αυτά λείπει, τότε ίσως να έχετε αγοράσει κάποια απομίμηση.

2. Αναζητήστε τη σήμανση «CE»

Πρόκειται για δύο διακριτικά γράμματα, τα οποία θα βρείτε στο εσωτερικό του ενός βραχίονα των γυαλιών σας. Η σήμανση «CE» δηλώνει ότι τα γυαλιά που έχετε στα χέρια σας διαθέτουν UV προστασία και είναι ασφαλή προς χρήση. Η σήμανση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αν τα γυαλιά σας δεν σας προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία, κινδυνεύετε από διάφορες ασθένειες των ματιών όπως ο καταρράκτης. Για τον λόγο αυτό, όλα τα γυαλιά που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να φέρουν την αντίστοιχη σήμανση.

3. Νιώστε το βάρος των γυαλιών

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν πιάσετε στα χέρια σας τα γυαλιά είναι να υπολογίσετε το βάρος τους. Τα αυθεντικά γυαλιά δεν θα πρέπει να είναι πολύ ελαφριά, καθώς αυτό υποδηλώνει ότι είναι κατασκευασμένα από φτηνά υλικά. Ο υπολογισμός του βάρους των γυαλιών, ίσως να δυσκολέψει τους μη έμπειρους χρήστες, αλλά μπορείτε να τα συγκρίνετε με προηγούμενα γυαλιά σας ή με αυτά των φίλων σας.

4. Ελέγξτε για ελαττώματα

Όπως σε κάθε καινούριο αντικείμενο που αγοράζετε, θα πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά τα γυαλιά ηλίου σας για τυχόν φθορές και ελαττώματα. Τέτοια σημάδια μπορεί να είναι το ανομοιόμορφο χρώμα στους φακούς, οι θαμπάδες ή λεκέδες σε διάφορα σημεία. Αν υπάρχει κάποιο από αυτά, τότε ίσως τα γυαλιά σας να μην είναι αυθεντικά ή να είναι από δεύτερο χέρι.

Ο 28χρονος Μιχάλης που ξεγελάει τον θάνατο εδώ και 3,5 χρόνια παραδίδει μαθήματα αγάπης και αισιοδοξίας

Πιο… καυτή από ποτέ η Φαίη Σκορδά! (pic)