Σάλος με τις δηλώσεις του Αλέξανδρου Λυκουρέζου: Η γνώμη για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η γνώμη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου που προκάλεσε σούσουρο

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει υπάρξει επί δεκαετίες φίλος του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 83 ετών. Ο δικηγόρος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή πρωινό και μίλησε για αυτή τη φιλία αλλά και για τη κηδεία του.

«Υπήρξε ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Έχασε το δημοψήφισμα του 1974 και έκτοτε είναι έκπτωτος, είναι τέως βασιλεύς. Βασιλεύς παραμένει όμως. Εάν με ρωτούσες, θα σου έλεγα πως θα έπρεπε η κηδεία του να γίνει με τιμές Αρχηγού Κράτους. Δεν θα με εκπλήξει εάν αποφασιστεί η εξόδιος ακολουθία να γίνει έτσι, αφού ήταν Αρχηγός Κράτους για τουλάχιστον 10 χρόνια».

Σε ότι αφορά την προσωπική σχέση τους, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε για τον έκπτωτο βασιλιά Κωνσταντίνο:

Σάλος με τις δηλώσεις του Αλέξανδρου Λυκουρέζου: Η γνώμη για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

«Τον γνώριζα πριν καν παντρευτεί την Άννα Μαρία και πριν γίνει διάδοχος του πατέρα του Παύλου, που πέθανε. Στα χρόνια της δικτατορίας, στο Λονδίνο και αλλού, είχαμε πάντοτε στενές επαφές και με τιμούσε με την φιλία του».

«Υπήρξε ένας ακέραιος άνθρωπος, πολύ ειλικρινής, πολύ απλός, με μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό. Από εκεί και πέρα, πως λειτούργησε ως βασιλεύς, τι έκανε και τι προσέφερε, αυτό θα το κρίνει η Ιστορία» είπε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Χρήστος Ζαμπούνης σχετικά με τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης που θα εκπροσωπηθούν στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ιστορία έδειξε πως ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στη μόλις 3 ετών και 9 μηνών θητεία του

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

«Μια στιγμή να πω όλο το ρεπορτάζ»: Viral ο εκνευρισμός δημοσιογράφου της ΕΡΤ όταν την διέκοψαν

Ιστορία οδηγού: “Βρήκα στην Εθνική, κοπέλα να κάνει ωτοστοπ. Νιώθω περήφανος που τη σεβάστηκα και τη βοήθησα”