Australian Open: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο μεγάλος νικητής της διοργάνωσης

Μια ακόμη εμφάνιση έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε 3-0 σετ και κατέκτησε το 22ο Grand Slam της καριέρας του και το 10ο Australian Open.

Ο Νόλε επικράτησε 3-0 σετ κατέκτησε το 22ο Grand Slam της καριέρας του και το 10ο Australian Open, ενώ παράλληλα ανέβηκε ξανά στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Advantage: Novak Djokovic! 👊🇷🇸 He’s looking in TOP form! 👀

🖥️ #AusOpen LIVE | https://t.co/80XjQpwd6J#9WWOS #Tennis pic.twitter.com/fo2xH3uP1N

— Wide World of Sports (@wwos) January 29, 2023

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η διάρκεια του ματς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε δυνατά στον τελικό σερβίροντας εξαιρετικά. Ο Νόλε πίεσε στο πρώτο σέρβις game του Τσιτσιπά για το break, αλλά ο 24χρονος Έλληνας έσβησε τα δύο break points και κράτησε το σερβίς του.

Κάτι το οποίο ο Νόβακ, εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό break point που δημιούργησε και έφτασε στο break. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-1.

Από εκεί ο Νόλε συνέχισε να πιέζει τον Τσιτσιπά και κατάφερε να κλείσει απόλυτα ελεγχόμενα το πρώτο σετ με 6-3.

Αν και στο πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσίασε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Ο Στεφ έγινε πιο επιθετικός και πίεσε με τη σειρά του τον Τζόκοβιτς.

That stare from Novak Djokovic at Stefanos Tsitsipas as he spurs the crowd on! 👀😂

🎥 @AustralianOpen

: https://t.co/4shRNaozQS#AustralianOpen2023 #AustralianOpen #AusOpen #AO2023 #AusOpen2023 #NovakDjokovic #StefanosTsitsipas #Djokovic pic.twitter.com/lnwLpLbAyg

— Khel Now (@KhelNow) January 29, 2023

Οι δυο τους έφτασαν μέχρι το 5-4 δίχως προβλήματα. Εκεί ο 24χρονος Έλληνας δημιούργησε το πρώτο του break point στον τελικό τον οποίο αν κατακτούσε θα έκλεινε και το σετ, όμως ο Νόλε βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση.

Στη συνέχεια αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους και οδηγήθηκαν σε τάι μπρέικ. Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 4-1, ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και το έφερε στα ίσα, όμως εκεί έκανε ένα κρίσιμο λάθος. Ο Νόλε το εκμεταλλεύτηκε και στη συνέχει έκλεισε το δεύτερο σετ με 7-6 (4).

🚨 EN DIRECTO 🚨

Djokovic supera un complicado set y se queda a una sola manga del título

En #E1 y en la APP con @fernan_ruiz y @alexcorretja74 #AusOpenEurosport pic.twitter.com/wqaKlbVfCX

— Eurosport.es (@Eurosport_ES) January 29, 2023

Το τρίτο σετ άρχισε με break για τον Τσιτσιπά. Ο Στεφ δημιούργησε διπλό break point, εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο εξ αυτών και προηγήθηκε με 1-0. Η απάντηση του Νόλε ήταν άμεση με break back και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 2-1.

«200.000€, αλλιώς δικαστήριο»: Τρέχει και δεν φτάνει ο Ατζούν με πρώην παίκτρια του Survivor που ετοιμάζεται να του τα “πάρει”

Ποιο είναι το ξεχασμένο δέντρο που μεγάλωσε γενιές και γενιές και έχει ιατρικές ιδιότητες