Δέσποινα Γκάτζιου: «Το να έχεις παιδιά είναι ευλογία, το να μην έχεις είναι ελευθερία»

Η ηθοποιός Δέσποινα Γκάτζιου, που υποδύεται την Κυρά-Δέσποινα στη σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος- Από τα Φάρασα στον Ουρανό» παραχώρησε συνέντεξη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

Για τους λόγους που την ώθησαν να συμμετέχει στη σειρά, είπε: «Με τον Γιώργο τον Τσιάκκα, τον σεναριογράφο, μοιραζόμαστε τα ίδια βιώματα». Ανέφερε επίσης ότι το σημαντικό ήταν να μεταφέρουν στον κόσμο, με τον «αδέξιο» τρόπο τους το φως και τη χαρά της Ορθοδοξίας.

Για τον Νικήτα Τσακίρογλου, τόνισε: «Τον Νικήτα Τσακίρογλου τον ξέρω από παιδί. Σε αυτή τη σειρά ήταν σαν να έχεις τον Γέροντα Αρσένιο κοντά σου», είπε και πρόσθεσε πώς η αγάπη για τη σειρά είναι μεγάλη, καθώς οι δάσκαλοί της και οι συγχωριανοί της την κάλεσαν και της εξέφρασαν τη συγκίνησή τους. Δέσποινα Γκάτζιου: «Το να έχεις παιδιά είναι ευλογία, το να μην έχεις είναι ελευθερία» - Εικόνα 2

«Ο σύγχρονος άνθρωπος, που δεν έχει τη σχέση αυτή, είναι πολύ λογικό να ξενίζεται με το αίσθημα θρησκευτικής ευλάβειας. Δεν με ενοχλεί. Δεν θα κοροϊδέψω ποτέ τον άθεο. Εκεί που έχω μία ένσταση είναι στο ότι η ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν θα κοροϊδέψω τον άθεο αλλά θα χαιρόμουν να κάνει και εκείνος το ίδιο», ανέφερε.

Όταν η ηθοποιός γνώρισε τον σύζυγό της αισθάνθηκε πως μπήκε μέσα στο σπίτι φέρνοντας μαζί του το φως. Στον γάμο τους δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες, καθώς όπως είπε η ίδια, ο άντρας της δεν είναι σαν εκείνη.

«Ήταν συνειδητή απόφαση να μην αποκτήσουμε παιδί. Η δουλειά μου απαιτεί να μην έχω δεσμεύσεις. Το να έχεις παιδιά είναι μεγάλη ευλογία, το να μην έχεις είναι μεγάλη ελευθερία και διάλεξα αυτό», είπε η Δέσποινα Γκάτζιου.

Η ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 22:30 στο MEGA.

«Σήμερα, μετά από 8 χρόνια θα…»: Τους ξάφνιασε όλους με αυτό που είπε στον αέρα η Μενεγάκη, άφωνοι οι συνεργάτες της

Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Σπύρος Δημητρίου: Διαζύγιο για το ζευγάρι