Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Η άποψη ότι μια γυναίκα «πρέπει» να κάνει παιδί είναι ξεπερασμένη»

Συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» παραχώρησε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση με τη σύζυγό του με την οποία παραμένουν ερωτευμένοι επί 33 ολόκληρα χρόνια, αλλά και τη συνειδητή επιλογή τους να μην αποκτήσουν παιδιά.

Με την σύζυγό σας, Έφη Μουρίκη, είστε μαζί 33 χρόνια και δηλώνετε ερωτευμένος. Πώς το έχετε καταφέρει αυτό;

Με έρωτα. Η αγάπη είναι μία ανθρώπινη εφεύρεση, εξαιρετική, αλλά πραγματικά αν δεν υπάρχει ο έρωτας δεν υπάρχει κι ενδιαφέρον. Με τον έρωτα θαυμάζεις τον άλλον για αυτό που είναι.

Τι συνέβη στο διάστημα του εγκλει­σμού και δηλώσατε ότι ερωτευτήκατε ξανά την σύζυγό σας;

Είχαμε χρόνο να ανασύρουμε στην μνήμη μας τις εποχές που πρωτογνωριστήκαμε. Βρήκαμε χρόνο να κάτσουμε μαζί ώρες. Μείναμε μαζί, ενώ είχαμε συνηθίσει να μην είμαστε πολλές ώρες μαζί και να αναζητούμε ο ένας τον άλλον.

Ήσασταν από τα πρώτα δημόσια πρό­σωπα που είπαν ευθέως ότι δεν θέλουν συνειδητά ένα παιδί, θεωρείτε ότι κι αυτό αποτελεί ένα είδος bullying προς τα ζευγάρια και κυρίως προs τις γυναίκες που δεν έχουν γίνει γονείς;

Η δική μου προσωπική εκτίμηση είναι ότι έχουν αλλάξει οι εποχές. Νομίζω ότι την κοινωνία μας δεν την ενδιαφέρει πια αν μία γυναίκα θα κάνει ή όχι ένα παιδί. Παλαιότερα ναι, «έπρεπε» μία γυναίκα να κάνει ένα παιδί. Τώρα νομίζω το έχουμε ξεπεράσει αυτό. Όσον αφορά σε εμένα, δεν θα ήμουν δίκαιος απέναντι σε ένα παιδί, είναι πολλές οι ώρες που ασχολούμαι με την δουλειά μου. Σαφέστατα θα το αγα­πούσα και θα ήταν χαρά στην οικογένεια. Όμως, όταν εγώ δουλεύω 18 ώρες την ημέρα, οι συνθήκες αυτές δεν θα εκπρο­σωπούσαν ένα βρέφος.

Πηγή: thetoc.gr

Επιτέλους το είπε η Τουμασάτου: “Γιατί ρε μεγάλε να κάτσω σπίτι μου; Το παιδί μόνη μου το έκανα;”

Survivor All Star highlights 6/2: Ζητά να φύγει σπαράζοντας η Μαριαλένα! Κραυγή βοήθειας από τους Μαχητές